Зерновий коридор. Україна експортувала понад 14,3 млн т аграрної продукції за півроку
Категорія
Економіка
Дата публікації

Зерновий коридор. Україна експортувала понад 14,3 млн т аграрної продукції за півроку

Корабель

Україна за 6 місяців експортувала понад 20 млн т вантажів з одеських портів до 32 країн світу через зерновий коридор. 14,3 млн т – це українська аграрна продукція.

Зерновий коридор у Чорному морі успішно працює

Україна підбила попередні підсумки експорту через тимчасовий зерновий коридор у Чорному морі.

Про це повідомив віце-премʼєр-міністр з відновлення України Олександр Кубраков.

За пів року роботи українського коридору з портів Великої Одеси 661 судно експортувало понад 20 млн т вантажів до 32 країн світу. 14,3 млн т – це продукція українських аграріїв. Україна продовжує забезпечувати продовольчу безпеку світу, – розповів Кубраков.

За його словами, порти Великої Одеси наразі нарощують перевалку вантажів. Так, в січні було експортовано 6,3 млн т – цей показник майже дорівнює довоєнному рівню.

Кубраков зауважив, що порти очікують на підхід ще 104 суден, які мають вивезти понад 3 млн т вантажів.

Що відомо про зерновий коридор

У середині липня Росія вийшла із "зернової угоди", яка дозволяла експортувати українське зерно Чорним морем. Після цього Україна прийняла рішення відновити експорт без поновлення участі країни-терориста. Росіяни всіляко намагаються перешкоджати роботі "зернового коридору", у тому ж числі ударами по портах й інфраструктурі.

Вже в серпні Україна відкрила тимчасові коридори для цивільних торгових суден. Маршрути передусім призначені для виходу суден, що знаходяться в українських портах ще з початку війни.

Як розповідав міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков, станом на 4 грудня тимчасовим коридором вже пройшло 200 суден. Вони експортували понад 7 млн т вантажів з одеських портів. Зараз ця цифра значно більша.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?