Чехія обіцяє офіційне розслідування після оприлюднення Pandora Papers
Категорія
Світ
Дата публікації

Чехія обіцяє офіційне розслідування після оприлюднення Pandora Papers

Чехія обіцяє офіційне розслідування після оприлюднення Pandora Papers
Джерело:  online.ua

4 жовтня стало відомо, що в Чехії проведуть офіційне розслідування після оприлюднення резонансних даних Pandora Papers щодо прем’єр-міністра Андрея Бабіша та інших чиновників, прізвища яких згадуються у документах про офшори.

Джерело: Novinky

У Чехії проведуть розслідування щодо прем’єра Бабіша

"Національний центр по боротьбі з організованою злочинністю SKPV проведе розслідування не лише стосовно прем’єр-міністра Чеської Республіки, а й усіх громадян Чехії, які згадуються у цій "справі". Однак зараз ми не будемо надавати більше інформації", - повідомляє чеська поліція.

Варто звернути увагу на те, що в документах Pandora Papers, які опублікував Міжнародний консорціум журналістів-розслідувачів, вказано, що 22 року тому Андрей Бабіш перевів 22 млн доларів через офшорні компанії на придбання нерухомості на Французькій Рив'єрі. Окрім того, наголошується, що він зберіг при цьому своє право власності на неї в таємниці. У звіті не йдеться про те, що операції порушують закон, однак влада Чехії все-таки вирішила провести розслідування.

Сам політик продовжує заперечувати будь-які правопорушення. Однак він не спростовує той факт, що купив 16 об’єктів нерухомості у Франції за майже 400 мільйонів чеських крон. За словами Бабіша, ця процедура не підходить для політиків, однак тоді він, мовляв, і не займався політикою.

"Це була рекомендація агентства нерухомості, вони рекомендували купувати її через адвоката. В цьому немає нічого протизаконного", - ствреджує прем'єр Чехії.

Андрей Бабіш також запевнив, що станом на сьогодні не володіє нерухомістю у Франції або офшорними компаніями.

Що важливо розуміти, в документах Pandora Papers, які оприлюднили розслідувачі, також згадується український лідер Володимир Зеленський, очільник Кремля Володимир Путін, президент Азербайджану Ільхам Алієв, колишній глава Казахстану Нурсултан Назарбаєв, король Йорданії Абдулла ІІ та колишній очільник уряду Великої Британії Тоні Блер.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?