Чехія вимагає в цьому році почати переговори про вступ України до ЄС
Категорія
Політика
Дата публікації

Чехія вимагає в цьому році почати переговори про вступ України до ЄС

Чехія вимагає в цьому році почати переговори про вступ України до ЄС
Джерело:  online.ua

За словами президента Чехії Петра Павела, його країна буде прагнути початку переговорів про вступ України до ЄС вже в цьому році. 

Джерело:  Ceske Noviny

Чехія вимагає почати переговори про вступ України до ЄС 

За результатами зустрічі із президентом Євроради Шарлем Мішелем Павел заявив, що Чехія планує вимагати початку переговорів про вступ України до ЄС вже в цьому році.

При цьому чеський президент розкритикував заборону на експорт української сільскогосподарської продукції, введену Польщею, Словаччиною, Угорщиною, Болгарією.

Павел зауважив, що замість цього ЄС міг би, наприклад запровадити тимчасові тарифи.

 За його словами, якнайшвидше членство України в ЄС відповідає інтересам Чехії, і Чехія повинна наполягати на тому, щоб "переговори про вступ з Україною дійсно почалися до кінця цього року".

Чим ширше буде зона стабільності на схід від наших кордонів, тим безпечніше ми будемо тут, - підкреслив Павел.

Чи може лише частина звільнених територій України приєднатись до НАТО

За словами заступника глави МЗС України Євгена Перебийніса, вступ України до НАТО частинами неможливий.

Україна не може і не вступатиме частинами. Україна є державою, яка має міжнародно визнані кордони. Звичайно, ми приєднуватимемося до тих чи інших організацій у міжнародно визнаних кордонах, - наголосив Перебийніс.

Він зазначив, що прикладом для України має стати вступ до НАТО Фінляндії та Швеції.

Варіант вступу через ПДЧ не підходить нашій країні.

Ми в принципі переросли цей етап. Сьогодні Україна з військової точки зору готова до членства більше ніж деякі інші члени. Тому ми думаємо, що повинні розраховувати в наближенні нашого членства в НАТО не на десятиліття, а набагато швидше, - підкреслив заступник глави МЗС.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?