Чи буде в Україні посилення мобілізації — відповідь Резнікова
Категорія
Україна
Дата публікації

Чи буде в Україні посилення мобілізації — відповідь Резнікова

Чи буде в Україні посилення мобілізації — відповідь Резнікова
Джерело:  online.ua

За словами глави Міноборони Олексія Резнікова, наразі в українських військових не має критичної необхідності у мобільному резерві за рахунок нової хвилі мобілізації. 

Джерело: пресконференція Резнікова

Що відомо про ймовірність посилення мобілізації в Україні 

План мобілізації, який був затверджений Верховною радою, ще не виконаний. Нам немає потреби оголошувати нову мобілізацію для збільшення чисельності, у нас ще є ресурс, - зазначив Резніков.

За його словами, поки збільшення планових показників мобілізованих обговорюватись не буде.

Я не думаю, що найближчими місяцями буде питання щодо збільшення планки мобілізації, - підкреслив Резніков.

Що кажуть у Зеленського щодо посилення мобілізації 

За словами представника президента Володимира Зеленського у Верховній Раді Федора  Веніславського, наразі в Україні не має передумов для збільшення кількості військовозабов'язаних, які підпадають під мобілізацію.

Він зазначив, що в Україні станом на сьогодні діє загальна мобілізація.

Це означає, що всі військовозобов’язані можуть бути мобілізовані у випадку необхідності поповнення наших Сил безпеки і оборони у відповідних військово-облікових спеціальностях, якими володіють ті чи інші військовозобов’язані, - пояснив Веніславський.

Веніславський зауважив, що з перших днів війни в Україні відбуваються планові мобілізаційні заходи.

Територіальні центри комплектування і соціальної підтримки вручають повістки для тих військовозобов’язаних, військово-облікові спеціальності яких потрібні на фронті, на передовій лінії, - підкреслив представник президента у Раді.

Крім того, додав парламентар, війна неминуче призводить до втрат - це поранені та загиблі військовослужбовці, і ці втрати також необхідно поповнювати.

Відповідно, територіальні центри продовжують комплектувати ті військові підрозділи, які зазнали втрат, - пояснює Веніславський.

Також, зазначив він, відбувається і формування нових військових підрозділів, які необхідно забезпечувати військовослужбовцями.

В Україні на цей момент якихось необхідних передумов для збільшення кількості військовозобов’язаних для їх мобілізації немає. Все відбувається в тому плановому режимі, як це відбувалося з перших днів війни, - підкреслив Веніславський.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?