Чи готовий Захід до розпаду Росії — відповідь експерта
Категорія
Політика
Дата публікації

Чи готовий Захід до розпаду Росії — відповідь експерта

Чи готовий Захід до розпаду Росії — відповідь експерта
Джерело:  online.ua

Всі давно зрозуміли, що Росія у війні з Україною приречена на поразку, адже партнери офіційного Києва чітко дали зрозуміти, що вони будуть потужно підтримувати нашу країну аж до її перемоги. Однак також політологи та аналітики обговорюють питання, наскільки Захід готовий до програшу Росії. На переконання військового експерта Валерія Клочка, міжнародна спільнота готова не лише до поразки РФ, а й до фактичного розпаду країни-агресорки.

Джерело: "24 Канал"

Розпад Росії — це питання часу

Світ готовий до програшу Росії. Чи можна очікувати від неї щось гірше, ніж те, що відбувається зараз? - зазначає Валерій Клочок.

Він звертає увагу на те, що військова потужність країни-агресорки значно знизилася.

Згідно з останніми даними, українським воїнам вдалося знищити понад 3 тисячі танків, близько 5 тисяч броньованих машин, а також ліквідувати120 тисяч російських загарбників.

Матері московського батальйону, у якому є добровольці, жаліються, що їхніх синів відправили воювати лише стрілецькою зброєю, без підтримки бронетехніки та артилерії. Там дійсно є ця проблема, – розповідає військовий експерт.

За словами Клочка, найсерейозніша небезпека – це військова агресія РФ, яка, завдяки зусиллям ЗСУ, суттєво зменшилася.

Буде суттєво зменшений економічний потенціал та збільшена міграція населення. Ці виклики вже отримує Захід, зокрема країни Центральної Азії. Фактично, вже адаптувалися до цього... Перспективи великої загрози того, що Росія існуватиме в якомусь іншому форматі після завершення війни, наразі немає. Так, може бути відокремлення певних регіонів. Це дійсно буде. Але не стане проблемою для Заходу, – озучив свій прогноз Валерій Клочок.

Окрім того, військовий експерт нагадав розпад СРСР, з яким часто порівнюють потенційний розпад Росії. Там було 15 республік, які сьогодні є незалежними державами.

Враховуючи економічний потенціал тоді Радянського Союзу та сьогодні Росії – це небо і земля. Виробничі потужності у СРСР були взаємопов'язані, це було проблемою. Сьогодні в Росії такої проблеми немає, – підсумовує аналітик.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?