Чи поїде Путін на саміт G20 в Індії — дані The Guardian
Категорія
Політика
Дата публікації

Чи поїде Путін на саміт G20 в Індії — дані The Guardian

Чи поїде Путін на саміт G20 в Індії — дані The Guardian
Джерело:  online.ua

Президент Росії Володимир Путін пропустить саміт G20 в Індії в вересні. Замість нього поїде міністр закордонних справ Сергій Лавров.

Джерело: The Guardian

Путін не поїде на саміт G20 в Індії

Офіс прем'єр-міністра Індії Нарендри Моді повідомив, що він розмовляв з Путіним по телефону, «висловивши розуміння» його рішенню не брати участь у саміті 9-10 вересня, на якому буде присутній міністр закордонних справ Сергій Лавров.

Моді та Путін також обговорили «питання, що викликають взаємне занепокоєння», зокрема нещодавно завершений саміт БРІКС у Південній Африці, який Путін вирішив обговорити через відеозв’язок.

Нагадаємо, що Індія не засуджує прямо Росію за вторгнення в Україну, незважаючи на те, що прагне розширити зв’язки зі Сполученими Штатами у сфері безпеки.

Росія також залишається найбільшим експортером зброї до Індії. А Індія є основним покупцем російської нафти.

Нагадаємо, що у березні Міжнародний кримінальний суд оголосив ордер на арешт Путіна за звинуваченням у воєнних злочинах, зокрема у незаконній депортації українських дітей. Індія не підписала Римський статут МКС.

Що відомо про саміт G20 в Індії

Відомо, що саміт відвідає президент США Джо Байден.

У МЗС України працюють над отриманням запрошення на саміт G20. Про це заявив заступник міністра закордонних справ Микола Точицький в етері телемарафону.

Ми вважаємо, що те, що здійснює Російська Федерація щодо припинення "зернової угоди", є великим викликом для економік не лише країн Африки та Азії, але й для світових економік.

Україна хоче взяти участь у саміті, том що там будуть обговорювати економічні проблеми.

Раніше стало відомо, що країну не запросили на саміт G20, що пройде 9-10 вересня в Індії.

Читайте також:

  • Чому Україну не запросили на саміт G20 в Індії — причина

  • Мирні переговори щодо України можуть пройти на саміті G20 – Bloomberg

  • Путін може приїхати на саміт G20 в Індії у вересні — Bloomberg

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?