Чи використовує РФ у війні "суперлітаки" Су-57 та Су-75 — відповідь Ігната
Категорія
Україна
Дата публікації

Чи використовує РФ у війні "суперлітаки" Су-57 та Су-75 — відповідь Ігната

Чи використовує РФ у війні "суперлітаки" Су-57 та Су-75 — відповідь Ігната
Джерело:  online.ua

Як повідомляє спікер Повітряних сил полковник Юрій Ігнат, станом на травень 2023 року Сили оборони України жодного разу не зафіксували факт застосування армією РФ російських літаків Су-57 та Су-75 у повітряному просторі нашої країни.

Джерело: "Україна-Укрінформ"

Ігнат пояснив, чи використовує РФ "суперлітаки" Су-57 та Су-75

В них є літак Су-57, який вони показували на виставках, є літак також Су-75: той з двома двигунами, той з одним. Це такі "суперлітаки", як вони вже їх там називають, "шостого покоління"… Не раз писали їхні пабліки, що вже вони на фронті шось показали, десь кидали бомби-ракети. Повітряними силами України не зафіксовано фактів застосування цих літаків у повітряній агресії проти України, - зазначив Юрій Ігнат.

Він також звертає увагу на те, що не можна виключати, що ворог дистанційно їх застосовував (для ППО України врожі літаки – це лише мітки на радарах).

У РФ досі є дуже багато літаків

За словами спікера Повітряних сил, у російської армії вистачає й інших літаків.

Насамперед йдеться про Су-30СМ, Су-35, Су-34, Су-25 та гелікоптерів Ка-52, які найчастіше використовують на лінії бойового зіткнення.

Це авіація ворога, яка досить сильно переважає українську за технологіями та кількістю, - пояснює Юрій Ігнат.

Він також зазначив, повітряні сили всіх країн світу зараз не роблять ставку на те, чим команда Путіна звикла вихвалятися під час аваіашоу (виконання якихось маневрів).

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?