Чи вплине примусова мобілізація РФ юнаків на Донбасі на ситуацію на фронті — відповідь експерта
Категорія
Україна
Дата публікації

Чи вплине примусова мобілізація РФ юнаків на Донбасі на ситуацію на фронті — відповідь експерта

Чи вплине примусова мобілізація РФ юнаків на Донбасі на ситуацію на фронті — відповідь експерта
Джерело:  online.ua

Військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив”, військовий експерт Олександр Коваленко в ефірі online.ua прокоментував плани злочинної армії РФ примусово мобілізувати юнаків на окупованих територіях Донецької та Луганської областей, яких навіть не будуть готувати до бойових дій, а просто відправлять на смерть. 

Джерело:  ютуб-канал online.ua

Чи вплине примусова мобілізація юнаків на Донбасі на ситуацію на фронті 

Коваленко зазначає, що 17-річні та 18-річні хлопці на Донбасі будуть примусово мобілізовані, але не будуть навчені. Одже, це не професійний і неякісний ресурс.

Щоб підготувати 18-річного військовослужбовця, якось базово, треба хоча б півроку, адже вони взагалі не мають досвіду ведення бойових дій. Ось коли людину мобілізують у віці від 25 до 35 років, зрозуміло, що вона має більше досвіду, вона фізично більш розвинена, може мати якийсь досвід, зокрема, військовий. А кого вони наразі будуть мобілізувати? Смертників, яких відразу відправлять у зону бойових дій? Саме так і буде відбуватись, - наголошує експерт.

Куди саме мобілізуватимуть юнаків з Донбасу

За його словами, юнаків примусово мобілізують до першого та другого армійських корпусів так званих "ДНР" та "ЛНР", які беруть участь у бойових діях в районі Авдіївки, Мар'їнки.

Тобто їх будуть у м'ясорубку кидати, на тих напрямках, де не задіяні наразі масштабно російські військові. Є локації, де задіяні безпосередньо регулярні російські війська, а є локації, на яких діють інші підрозділи. Наприклад плацдарм для наступу на Бахмут довгий час тримався на найманцях ПВК "Вагнер". Така сама ситуація із першим та другим армійськими корпусами. Вони затикають діри на тих напрямках, де росіянам не вистачає особового складу регулярної армії. Фактично, це зниження якості цього ресурсу, а він швидко буде витрачений і більше на Донбасі нікого буде мобілізувати, - зазначив експерт.

Коваленко прогнозує великі втрати серед мобілізованих бійців першого та другого армійського корпусів, а надалі високі втрати всеодно доведеться компенсувати за рахунок регулярних підрозділів російських військ.

Тобто, це тимчасове вирішення питання, яке вже дуже скоро доведеться вирішувати знову і у значно коротші терміни, а ресурсу вже не буде на окупованих українських територіях, - підсумував експерт.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?