Чи зможе Трамп знову стати президентом США — прогноз Шольца
Категорія
Світ
Дата публікації

Чи зможе Трамп знову стати президентом США — прогноз Шольца

Чи зможе Трамп знову стати президентом США — прогноз Шольца
Джерело:  online.ua

Німецький лідер Олаф Шольц зізнався, що вважає малоймовірним переобрання колишнього очільника Білого дому Дональда Трампа на виборах 2024 року.

Джерело:  DPA

Шольц оцінив шанси Трамп під час президентських перегонів у США

Канцлер ФРН не захотів конкретно коментувати, чи готова влада його країни до перемоги на виборах у США колишнього президента Дональда Трампа та пов'язаних із цим наслідків для міжнародної політики.

Ви вже можете собі уявити, що ми ретельно розглядаємо сценарії розвитку всіх міжнародних ситуацій, – розповів журналістам Олаф Шольц.

За словами німецького лідера, він високо оцінює "неймовірний досвід Джо Байдена в міжнародній політиці" і його "розважливі судження".

Олаф Шольц звертає увагу на те, що все, що встиг зробити Байден, дає чинному очільнику Білого дому найбільше шансів подолати розкол в американському суспільстві.

Якщо хтось і має шанс подолати цей поділ і протистояти розколу, то це президент-демократ Байден, – переконаний канцлер ФРН, заявивши, що вважає переобрання Байдена "найбільш ймовірним".

У чому ще звинувачують Трампа

У березні 2024 року на Трампа очікує судовий процес у штаті Нью-Йорк, пов’язаний із виплатою порнозірці гроші за мовчання, а у травні у Флориді – федеральний суд за звинуваченням у неправильному поводженні з секретними документами. В обох випадках Трамп не визнав себе винним.

Третій обвинувальний акт у федеральному суді Вашингтона звинувачує його в незаконному намаганні скасувати свою поразку на виборах 2020 року. Трамп також заперечує свою провину в цій справі.

Дата суду ще не призначена.

Читайте також:

  • Дональду Трампу висунули четверте кримінальне звинувачення. Він може здатися владі

  • Пенс проти Трампа. Колишній віцепрезидент США допустив надання свідчень на процесі

  • Трампу обрали запобіжний захід. Експрезидента США звинувачують по чотирьох пунктах

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?