Дональду Трампу висунули четверте кримінальне звинувачення. Він може здатися владі
Категорія
Світ
Дата публікації

Дональду Трампу висунули четверте кримінальне звинувачення. Він може здатися владі

Дональду Трампу висунули четверте кримінальне звинувачення. Він може здатися владі
Джерело:  online.ua

Колишньому президенту США Дональду Трампу висунули четверту серію кримінальних звинувачень у спробі скасувати свою поразку на президентських виборах 2020 року у штаті Джорджія.

Джерело: Reuters

Трамп отримав четверте обвинувачення

У 98-сторінковому обвинувальному акті перераховано 19 обвинувачених і 41 кримінальний пункт.

 Усім фігурантам висунули звинувачення в рекеті, що передбачає покарання до 20 років позбавлення волі.

Серед обвинувачених були Марк Медоуз, колишній керівник апарату Білого дому Трампа, а також юристи Руді Джуліані та Джон Істман.

Замість того, щоб дотримуватися юридичного процесу Джорджії щодо оскарження виборів, обвинувачені брали участь у злочинному рекеті, щоб скасувати результати президентських виборів у Джорджії, - сказала прокурорка округу Фултон Фані Вілліс.

Прокурорка дала можливість Трампу та іншим обвинуваченим здатися владі до 25 серпня. Вона сказала, що має намір судити всіх 19 обвинувачених разом.

В обвинувальному акті згадується низка злочинів, які Трамп або його соратники нібито вчинили до виборів 3 листопада 2020 року і до вересня 2022 року, включаючи надання неправдивих свідчень законодавцям про фальсифікацію виборів і заклик до посадовців штату змінити результати.

В обвинувальному акті згадуються ще 30 співучасників, хоча їх імена та обвинувачення не були названі.

Відомо, що під час телефонної розмови 2 січня 2021 року Трамп закликав вищого офіційного представника Джорджії, Бреда Раффенспергера, «знайти» достатньо голосів, щоб скасувати його програш в штаті. Раффенспергер відмовився це зробити.

Через чотири дні прихильники Трампа штурмували Капітолій США, невдало намагаючись перешкодити законодавцям затвердити перемогу Байдена.

У чому ще звинувачують Трампа

У березні 2024 року на Трампа очікує судовий процес у штаті Нью-Йорк, пов’язаний із виплатою порнозірці за гроші за мовчання, а у травні у Флориді – федеральний суд за звинуваченням у неправильному поводженні з секретними документами. В обох випадках Трамп не визнав себе винним.

Третій обвинувальний акт у федеральному суді Вашингтона звинувачує його в незаконному намаганні скасувати свою поразку на виборах 2020 року. Трамп також заперечує свою провину в цій справі, і дата суду ще не призначена.

Читайте також:

  • Пенс проти Трампа. Колишній віцепрезидент США допустив надання свідчень на процесі

  • Трампу обрали запобіжний захід. Експрезидента США звинувачують по чотирьох пунктах

  • Дональду Трампу загрожує понад 500 років в'язниці

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?