Число жертв масштабної повені в Німеччині стрімко зростає
Категорія
Події
Дата публікації

Число жертв масштабної повені в Німеччині стрімко зростає

Число жертв масштабної повені в Німеччині стрімко зростає
Джерело:  online.ua

Число жертв масштабної повені в Німеччині зросло до 170 осіб, серед них близько 98 жителів району Арвайлер на південь від Кельна. Сотні людей все ще вважаються зниклими без вести, деякі райони як і раніше недоступні через високий рівень води та відсутність зв'язку.

Джерело: Reuters

Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр зазначив, що пройдуть тижні, перш ніж можна буде оцінити повний збиток від повені, який, як очікується, буде вимагати кілька мільярдів євро на відновлення. Очікується, що в неділю канцлерка Ангела Меркель вирушить в Рейнланд Пфальц, штат, де знаходиться зруйнована село Шульд.

Наслідки повені в Німеччині (фото - twitter.com/Francescorocca)

Повінь в Німеччині стала найбільшим стихійним лихом за 50 років

Повені в центральній частині Європи почалися кілька днів тому через тривалі дощі. У німецьких землях Північний Рейн - Вестфалія та Рейнланд-Пфальц річки вийшли з берегів і затопили міста, багато районів залишаються без електрики. Від повеней постраждали також сусідні Нідерланди і Бельгія.

 Наслідки повені в Німеччині (фото - twitter.com/JanezLenarcic)

Через повінь в регіоні Саксонська Швейцарія на сході Німеччини залізничне сполучення між німецьким містом Бад-Шандау і чеським Дечіном довелося призупинити. За даними влади, протягом суботи в Саксонської Швейцарії випало близько 100 літрів опадів на квадратний метр. Особливо постраждали міста Нойштадт, Зебніц, Бад-Шандау, Райнхардтсдорф-Шена і Горіш.

Наслідки повені в Німеччині (фото - twitter.com/JanezLenarcic)

Ситуаційний центр МВС в Дрездені заявив, що ситуація напружена, але керована. Людей закликали не спускатися в підвали, метро та підземні парковки і бути обережніше на дорогах.

Гребля Штайнбахталь на заході Німеччині як і раніше знаходиться під загрозою прориву, близько 4500 людей вже евакуйовані зі своїх будинків.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?