Масштабні повені в Німеччині — тисячі зниклих, щонайменше 80 загиблих
Категорія
Події
Дата публікації

Масштабні повені в Німеччині — тисячі зниклих, щонайменше 80 загиблих

Масштабні повені в Німеччині  — тисячі зниклих, щонайменше 80 загиблих
Джерело:  online.ua

Влада Німеччини повідомляє, що кількість загиблих в результаті повеней у німецьких землях Рейнланд-Пфальц і Північний Рейн-Вестфалія зросла до щонайменше 80. Окрім того, наразі відомо про тисячі зниклих безвісти.

Джерело:  Bild

Що відомо про смертоносні повені в Німеччині

Згідно з останніми даними, щонайменше 30 людей загинули в Північному Рейні-Вестфалії та щонайменше 50 - у Рейнланд-Пфальці.

"Є побоювання, що жертв буде більше", - попередив прессекретар штаб-квартири поліції Кобленца.

За словами останнього, сильно постраждав курортний район Арвайлер.

Місцева влада звертає увагу на те, що в цілому зниклими вважаються 1300 людей. Представники поліції пояснюють, що через паралізований мобільний зв’язок з багатьма людьми неможливо зв’язатися, тому вони очікують прояснення ситуації після відновлення зв’язку.

"Лише в районі Арвайлер загинуло 19 людей. Однак речниця поліції припускає більше смертельних випадків. Кілька високопоставлених німецьких політиків звинуватили у смертоносних повенях глобальне потепління", - йдеться в повідомленні.

Німецька лідерка Ангела Меркель, яка наразі знаходиться у США, пообіцяла підтримку людям в районах затоплення.

"Коли федеральний уряд може допомогти, він буде допомагати", - наголосила канцлерка після зустрічі з Джо Байденом.

Як стверджує політикиня, вона підтримує постійний контакт з очільником Мінфіну Олафом Шольцом і главою МВС Горстом Зеєгофером.

"Це жахливі дні для людей в заплавах річок. Мої думки з ними. І вони можуть вірити, що всі сили в нашій державі - від федерального уряду, земельного уряду і місцевого самоврядування - зроблять все можливе, щоб врятувати життя, запобігти небезпеці і полегшити страждання навіть в найважчих умовах", - додала Ангела Меркель.

Варто зазначити, що український лідер Володимир Зеленський уже висловив співчуття родинам загиблих в результаті масштабних повеней у ФРН.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?