Чого очікувати Україні від саміту НАТО — оптимістичний прогноз Кулеби
Категорія
Політика
Дата публікації

Чого очікувати Україні від саміту НАТО — оптимістичний прогноз Кулеби

Чого очікувати Україні від саміту НАТО — оптимістичний прогноз Кулеби
Джерело:  online.ua

На переконання очільника Міністерства закордонних справ Дмитра Кулеби, саміт НАТО у Вільнюсі зробить крок до членства України. Шеф української дипломатії наголошує, що це питання вже вирішене. 

Джерело: "Суспільне"

Кулеба пояснив, чого очікувати від саміту НАТО

За словами глави МЗС, офіційний Київ на цій стадії частково задоволений своїми очікуваннями від саміту Альянсу, який відбудеться у Вільнюсі 11-12 липня.

Але скажу метафорично: коли ми починали розмову з партнерами про Вільнюський саміт, наполягали, щоб у Вільнюсі вони зробили крок до членства України в НАТО. Сьогодні ця проблема вирішена. Крок буде зроблений. Питання, наскільки він буде довгим, наскільки широко занесуть ногу і поставлять, – зазначив Дмитро Кулеба.

Міністр звертає увагу на те, що "це вже саме по собі є досягненням".

На переконання дипломата, якщо до повномасштабного вторгнення РФ Україна більше потребувала НАТО, щоб захиститися і зміцнитися, то тепер НАТО потребує України.

Держава, яка самотужки здатна захищати східний фланг НАТО, а зараз назва цієї держави — Україна, це суперактив для Альянсу, – наголосив очільник МЗС.

Чому Україна вигідна для НАТО

Зараз, умовно кажучи, коли балтійські країни просять Німеччину надіслати бригаду, щоб захищати їх від Росії, то після набуття Україною членства в НАТО, яка бригада стоятиме в балтійській країні? Українська. І німці не повинні будуть витрачати гроші, ресурси й ставити на політичний ризик прямого зіткнення з Росією, – пояснив Дмитро Кулеба.

За його словами, у глави держави Володимира Зеленського у цьому питанні непохитна позиція: членство України в НАТО – єдиний спосіб запобігти новим війнам в Європі.

Як уже згадувалося раніше, під час липневого саміту НАТО у Вільнюсі офіційний Київ хоче почути чіткі формулювання щодо перспективи отримання членства у блоці.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?