Чому Китай прагне припинення війни в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Чому Китай прагне припинення війни в Україні

Чому Китай прагне припинення війни в Україні
Джерело:  online.ua

Президент Китаю Сі Цзіньпін прагне дипломатичного прориву в російсько-українській війні. Він проведе зустрічі з президентами Росії та України.

Джерело: The Wall Street Journal

Дипломатичні ініціативи Китаю

Повідомляється, що Пекін зацікавлений у припиненні війни в Україні, оскільки вона поставила країну в небезпечний стан, де Сі Цзіньпіну доводиться балансувати між "безмежним" партнерством з Росією та зростанням напруги з США та їхніми союзниками.

Відомо, що минулого тижня Китай також сприяв несподіваному дипломатичному прориву між Саудівською Аравією та Іраном.

Такий "сплеск" дипломатії у медіа розглядають як впевненість Сі та Комуністичної партії в тому, що Китай може запропонувати альтернативу існуючій моделі міжнародних відносин, яку очолюють США.

"Китайська" модель має на увазі покладання на комерційні зв’язки, а не на військову силу, що допоможе КНР впливати на рішення інших країн.

Досягнення прориву в Україні, на думку експертів, було б важчим завданням, ніж саудівсько-іранська угода, оскільки ні українська, ні російська сторона не збираються припиняти боротьбу.

Діалог між китайським та українським президентами

Повідомляється, що розмова, яку планує Сі Цзіньпін відбудеться після його зустрічі з президентом РФ Путіним наступного тижня.

За повідомленнями, зустріч Сі Цзіньпіна і Зеленського пройде у віддаленому форматі.

Проте в медіа додали, що в Адміністрації президента України не надали підтвердження майбутньому дзвінку.
У Білому домі заявили, що США закликали пана Сі звернутися до пана Зеленського, щоб «почути безпосередньо українську, а не лише російську думку» щодо конфлікту.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?