В ЄС виникли суперечки щодо більш жорсткої політики до Китаю — Politico
Категорія
Політика
Дата публікації

В ЄС виникли суперечки щодо більш жорсткої політики до Китаю — Politico

В ЄС виникли суперечки щодо більш жорсткої політики до Китаю — Politico
Джерело:  online.ua

Керівники Євросоюзу, президент Євроради Шарль Мішель та голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн мають різні погляди щодо подальшої політики із Китаєм на тлі зростаючого тиску з боку адміністрації президента США Джо Байдена.

Джерело:  Politico

В ЄС не має єдиного рішення щодо посилення жорсткої політики із Китаєм

За інформацією видання, високопосадові особи ЄС, зокрема і Шарль Мішель, виступають за менш конфронтаційну політику у відношенні до Китаю, а ніж цього вимагають у Білому домі.

Однак голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн підтримує більш жорстку політику до Китаю.

Тут існує величезний ризик конфлікту між Сполученими Штатами та Китаєм. Ми вважаємо, що ми не повинні повністю відокремлюватися від Китаю, - зазначив журналістам один з високопосадовців ЄС.

Попри те, що Єврокомісія має компетенцію в галузі торгівлі, геополітична стратегія ЄС повинна вироблятися за мандатом Європейської ради.

Також розбіжності між Єврорадою та Єврокомісією щодо політики блоку досягли кульмінації через терміни проведення саміту ЄС-Китай, який був запланований на червень.

В США підтримують розмову Сі Цзіньпіна із Зеленським 

За словами радника президента США з питань нацбезпеки Джейка Саллівана, Вашингтон закликає лідера КНР  Сі Цзіньпіна провести переговори із президентом України Володимиром Зеленським. 
 США розраховують, що така розмова відбудеться, але поки що вона не запланована.

Що стосується повідомлення про те, що президент Сі може зателефонувати президенту Зеленському. Ми закликали президента Сі зв'язатися з президентом Зеленським, тому що ми вважаємо, що КНР і сам президент Сі повинні почути безпосередньо українську, а не лише російську думку щодо цього питання, - зазначив Салліван.

За його словами, Вашингтон звертався до Пекіна з проханням про такі переговори у приватному та публічному форматі.

Ми говорили з нашими українськими колегами сьогодні, я бачив повідомлення у новинах, вони ще не отримали підтвердження, що буде телефонний дзвінок чи відеоконференція, - зазначив представник Білого дому.

Салліван додав, що розмова між президентом України та лідером КНР може внести більше балансу до позиції Пекіна і продовжить утримувати його від можливого рішення надати Росії летальну зброю.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?