Президент Китаю планує поговорити із Зеленським — WSJ
Категорія
Світ
Дата публікації

Президент Китаю планує поговорити із Зеленським — WSJ

Президент Китаю планує поговорити із Зеленським — WSJ
Джерело:  online.ua

Лідер Китаю Сі Цзіньпін планує поговорити з президентом України Володимиром Зеленським. Це буде вперше від початку війни в Україні.

Джерело: The Wall Street Journal

Сі Цзіньпін планує поговорити із Зеленським

Зустріч президентів Китаю та України відбудеться віртуально. Це станеться вже після потенційного візиту Сі Цзіньпіна до Москви наступного тижня для зустрічі з російським диктатором Володимиром Путіним.

Пряма розмова з паном Зеленським, якщо вона відбудеться, стане значним кроком у спробах Пекіна зіграти роль миротворця в Україні. Це також зміцнить репутацію Пекіна як глобального посередника після того, як він сприяв несподіваному дипломатичному прориву між Саудівською Аравією та Іраном минулого тижня, — пише WSJ.

Лідер Китаю також розглядає можливість відвідування інших європейських країн у межах своєї поїздки до Росії. Але його повний маршрут ще не підтверджено.

Сі Цзіньпін планує провести переговори з Путіним у Росії

Іноземні журналісти дізналися від своїх інсайдерів, що президент Китаю Сі Цзіньпін має намір відвідати Росію для проведення переговорів з російським диктатором Володимиром Путіним вже наступного тижня.

Як вдалося дізнатися журналістам, ідея здійснити візит до країни-агресорки виникла на тлі пропозиції Китаю виступити посередником у досягненні миру в Україні.

Варто зазначити, що цю пропозицію вкрай скептично зустріли західні лідери, враховуючи дипломатичну підтримку Росії з боку Китаю.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?