Сі Цзіньпін збирається у Росію на переговори з Путіним — Reuters
Категорія
Політика
Дата публікації

Сі Цзіньпін збирається у Росію на переговори з Путіним — Reuters

Сі Цзіньпін збирається у Росію на переговори з Путіним — Reuters
Джерело:  online.ua

Іноземні журналісти дізналися від своїх інсайдерів, що президент Китаю Сі Цзіньпін має намір відвідати Росію для проведення переговорів з російським диктатором Володимиром Путіним вже наступного тижня.

Джерело:  Reuters

Сі Цзіньпін планує провести переговори з Путіним у Росії

Про наміри лідера КНР приїхати до Росії наступного тижня повідомили Reuters анонімні джерела агенції, які знайомі з цим питанням.

Як вдалося дізнатися журналістам, ідея здійснити візит до країни-агресорки виникла на тлі пропозиції Китаю виступити посередником у досягненні миру в Україні.

Варто зазначити, що цю пропозицію вкрай скептично зустріли західні лідери, враховуючи дипломатичну підтримку Росії з боку Китаю.

Що влада Китаю публічно говорить про війну в Україні

Команда президента КНР продовжує запевняти, що їхня країна "не створювала кризу, не є стороною кризи і не надавала зброю жодній зі сторін".

Однак розслідування іноземних журналістів вказують на те, що Китай все-таки допомагає у постачання зброї та технології у Росію для ведення війни проти України.

Окрім того, китайська влада не вводила санкцій проти РФ, а у початку війни цинічно звинувачувала НАТО.

Не можна також не згадати про те, що 24 лютого МЗС КНР представило так званий "мирний план" зі своїми ідеями щодо врегулювання війни Росії проти України, який зокрема включає повагу до суверенітету всіх країн, відмова від "менталітету холодної війни" і припинення військових дій.

Що також цікаво, нещодавно очільник МЗС Китаю Цінь Ган публічно обурився вимогами американської влади не надавати зброю Росії.

Чому США просять Китай не надавати зброю Росії, в той час як самі продовжують продавати зброю Тайваню? — цинічно поцікавився китайський дипломат.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?