Чому Кремль відкладає оголошення мобілізації в Росії — відповідь Піонтковського
Категорія
Політика
Дата публікації

Чому Кремль відкладає оголошення мобілізації в Росії — відповідь Піонтковського

Чому Кремль відкладає оголошення мобілізації в Росії — відповідь Піонтковського
Джерело:  online.ua

За словами російського політолога Андрія Піонтковського, кремлівський диктатор та військовий злочинець Володимир Путін до останнього відтягує оголошення повторної мобілізації в Росії, оскільки боїться наслідків такого рішення. 

Джерело: "Еспресо"

Кремль боїться оголошувати нову мобілізацію в Росії 

Політолог пояснив, що наразі у Росії розв'язану Кремлем злочинну війну проти України підтримують від сили 10% населення, у таких умовах оголошення нової хвилі мобілізації може викликати масову хвилю обурення серед росіян.

Не можна відкидати сценарій повторення подій як у Махачкалі, додав Піонтковський.

Основна маса людей, що коливається, десь 80%, які в березні минулого року із задоволенням подивилися б парад перемоги на Хрещатику, але зараз для них головне не стати м’ясом у нових російських штурмах і так званих наступах, які вони планують. Тому оголошення мобілізації, чому його й відтягують до останньої миті, просто обурить цю масу, і махачкалинські події стануть загальноросійськими, - пояснює політолог.

Що може змусити Кремль визнати реальні втрати армії РФ у війні проти України 

За словами експерта з міжнародної безпеки фонду "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва Тараса Жовтенка, не слід очікувати, що у Кремлі колись офіційно визнають втрати армії РФ у війні проти України.

Російське військово-політичне керівництво називає цифри втрат майже довільно. І тільки у відповідь на те, що російське населення починає ставити занадто багато питань. Російська держава - це не той тип держави, де такі речі, як кількість загиблих солдатів на фронті, можуть викликати дуже гострий резонанс, - пояснює експерт.

Він також зазначив, що російська армія завжди воювала кількістю і не рахувала своїх загиблих, оскільки вони не мали для неї жодного значення.

Якщо подивитися історію, то російська армія завжди воювала кількістю. Вони і зараз користуються радянськими військовими доктринами. І в тих доктринах записано, що допустимий рівень втрат - 30% особового складу та техніки. Безпосередньо у військово-політичного керівництва немає жодного мотиватора, немає реальних причин називати якусь реальну цифру втрат, бо для них ці втрати не перевищують того, що в них записано у військових доктринах. Це також відповідь на питання, чому військово-політичне керівництво розповідає, що в них все йде за планом, попри сотні тисяч вбитих, - зазначає Жовтенко.

Він також заявив, що можуть скластися умови, за яких російське керівництво буде змушене озвучити більш-менш чесні дані щодо втрат в Україні.

Є кілька причин, які можуть змусити російське військово-політичне керівництво називати більш-менш реальні цифри. По-перше, це системні проблеми на фронті. По-друге, під час відкритої чи прихованої мобілізації - для стимулювання йти на фронт, - пояснює аналітик.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?