Чому на параді в Москві було так мало бронетехніки — відповідь британської розвідки
Категорія
Світ
Дата публікації

Чому на параді в Москві було так мало бронетехніки — відповідь британської розвідки

Чому на параді в Москві було так мало бронетехніки — відповідь британської розвідки
Джерело:  online.ua

На параді 9 травня у Москві цьогоріч було значно менше техніки, ніж у попередні роки. Склад учасників щорічного параду на Красній площі ще раз підкреслив проблеми з матеріально-технічним забезпеченням і стратегічними комунікаціями.

Джерело: Міністерства оборони Великої Британії

Що показав парад Путіна 9 травня

Вчорашній парад до Дня перемоги у Росії ще раз показав всьому світу проблеми, з якими стикаються військові через 15 місяців після початку війни в Україні.

За повідомленнями, у параді взяли участь понад 8 000 військовослужбовців, але більшість із них були допоміжними, воєнізованими силами та курсантами військових навчальних закладів.

Єдиним персоналом з розгорнутих формувань регулярних військ були контингенти залізничних військ і військової поліції.

Єдиним танком на параді був старовинний Т-34 з парадної частини.

Попри великі втрати в Україні, Росія могла б виставити більше бронетехніки. Влада, ймовірно, утрималася від цього, оскільки хоче уникнути внутрішньої критики щодо пріоритету парадів над бойовими діями, — йдеться у повідомленні.

Невідома історія: як СРСР посприяв початку Другої світової війни

Після Першої світової Німеччина почала відновлювати армію, зокрема й завдяки співпраці з СРСР.

Що важливо розуміти, саме Радянський Союз проводив підготовку німецьких військових на власних навчальних базах — саме гартували сталь Третього Рейху.

До червня 1941-го Йосип Сталін та компартія постачали Німеччині тоннами сировину, зерно та матеріали, що були необхідні нацистам для війни в Європі.
Кандидат історичних наук, ведучий та співавтор ютуб-каналу «Історія без міфів» Владлен Мараєв звертає увагу на те, що останній ешелон з радянським зерном пішов через кордон у Німеччину 22 червня 1941 року — за годину до початку нападу нацистів на СРСР.

Ба більше, неабияк сприяла дружбі двох “наддержав” передача Союзом у руки Гестапо німецьких комуністів-втікачів, які просили про притулок.

Восени 1939-го маски було скинуто — Польщу розірвали на шматки. Союз зайшов зі сходу, а Вермахт із заходу. Так почалася Друга світова війна.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?