Чому не потрібно боятися просування армії РФ на фронті — відповідь майора ЗСУ
Категорія
Україна
Дата публікації

Чому не потрібно боятися просування армії РФ на фронті — відповідь майора ЗСУ

Чому не потрібно боятися просування армії РФ на фронті — відповідь майора ЗСУ
Джерело:  online.ua

Військовий аналітик, майор запасу ЗСУ, ветеран російсько-української війни Олексій Гетьман звертає увагу на те, що наразі наші бійці роблять все можливе, щоб вимотати сили армії РФ та максимально знищити її ресурси. За його словами, коли Україна нарешті отримає усю необхідну західну техніку — українські воїни будуть готові до контрнаступальних дій.

Джерело: "24 Канал"

Як зазначає Олексій Гетьман, наразі на певних ділянках фронту можливе зовсім невелике просування ворога, однак цього не варто боятися, адже це абсолютно нормальне явище під час таких інтенсивних боїв.

Скільки сил армія РФ сконцентрувала на Сході

Майор ЗСУ звертає увагу на те, що біля Кремінної сконцентроване велике угруповання російських загарбників. Згідно з останніми даними, йдеться про 120 тисяч осіб, 2 тисяч одиниць важкої техніки та до 700 стволів артилерії.

Окрім того, наголошується, що така ж велика кількість росіян наразі знаходиться біля Вугледара. Водночас під Бахмутом бойові дії здійснює дещо менше російське угруповання.

Пробитися до Ізюма, Лимана та Слов'янська вони поки що не можуть. Ми там тримаємо оборону, – пояснив Олексій Гетьман.

На його думку, цілком ймовірно, що Кремль не кинув туди весь резерв, оскільки хоче спочатку зрозуміти, як будуть розвиватися події біля Бахмута, щоб потім посилити якісь наступальні дії в районі Кремінної чи Вугледара.

Коли може початися масштабний контрнаступ ЗСУ

Олексій Гетьман вкотре нагадав, що напередодні початку нового наступу наших військових на окремих ділянках фронту може відбутися незначне просування окупантів. Про це раніше уже попереджав Генштаб ЗСУ.

Але це не треба сприймати як поразку, це треба сприймати як тактичну оборону, вимотування ворога, – заявив Гетьман.

За його словами, українські військові таким чином отримують можливість максимально знекровити сили окупантів.

Коли ж ми отримаємо західну техніку, то за місяць – два, тобто у квітні або радше у травні, будемо готові до наших контрнаступальних дій, - прогнозує майор ЗСУ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?