У Києва є план дій у разі повторного наступу на столицю — КМДА
Категорія
Україна
Дата публікації

У Києва є план дій у разі повторного наступу на столицю — КМДА

У Києва є план дій у разі повторного наступу на столицю — КМДА
Джерело:  online.ua

  Микола Поворозник, заступник мера Києва, повідомив, що у столиці є план дій на випадок, якщо війська РФ спробують знову захопити її.

Джерело: Микола Поворозник в інтерв’ю Укрінформ

План дій у разі наступу на столицю

На питання чи підготовлена столиця до можливого повторного наступу, він відповів, що для цього є певні плани та напрацювання. Він повідомив про триваючі навчання щодо захисту столиці.

За словами Поворозника, джерел для попередження людей зараз достатньо. Для оповіщення людей створена інформативна система, а саме працівники комунальних служб та засоби масової інформації.

Він висловив сподівання, що такого наступу більше не буде.

Також Поворозник додав, що такі “екстрені” дії існують не лише на випадок війни, вони, за його словами, розробляються на будь-які випадки техногенних або інших катастроф.

Розвиток укриттів Києва

Також в інтерв’ю заступник голови КМДА зазначив, що наразі в Києві використовуються лише придатні для перебування укриття, які постійно покращуються та модернізовуються для мешканців столиці.

Він розповів, що сьогодні у Києві налічується понад 4 тисячі укриттів різного виду.

Робота з модернізації укриттів, за його словами, потребує багато часу та зусиль і насамперед залежатиме від їх виду.

Минулого року було відремонтовано та підготовлено 400 укриттів.

Якщо це стосується бомбосховищ, наприклад, в об'єктах комунальної власності – школи, садочки, лікарні, інші будівлі, звичайно ж, ми там проводимо ремонтні роботи і модернізацію, якщо приватного сектору, питання в тому, що це власність людей, які там проживають. Хоча, на такі укриття виділяються кошти і на сьогодні роботи щодо їх ремонту також проводяться, – прокоментував Поворозник.

Також він додав, що кількість укриттів поступово буде збільшуватись, хоча на це й потрібен час.

Він наголосив, що у Києві використовують лише ті укриття, у яких безпечно перебувати. В мережі можна знайти відповідну карту укриттів Києва. Після того, як непридатне укриття відремонтували і його безпечно використовувати – його позначка з’являється на карті.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?