Чому Німеччина так довго тягне з поставками танків Україні — пояснення політолога
Категорія
Політика
Дата публікації

Чому Німеччина так довго тягне з поставками танків Україні — пояснення політолога

Чому Німеччина так довго тягне з поставками танків Україні — пояснення політолога
Джерело:  online.ua

19 січня відбулася восьма міжнародна зустріч у форматі "Рамштайн", на якій представники оборонних відомств обговорили військову підтримку України. Учасникам зустрічі не вдалося досягти єдиного рішення щодо постачання танків Україні. Політолог Олександр Антонюк розповів online.ua, чому не було прийнято єдиного рішення про поставку Леопард 2.

Джерело:  ютуб-канал online.ua

Що впливає на рішення Німеччини щодо танків

Антонюк зазначає, що тема складніша, ніж її обговорюють в новинах.

Зрозуміло, що ключовою є позиція Німеччини. Чому вона поводить себе саме так? Треба подивитися на історію формування сьогоднішньої політичної еліти Німеччини. Ця колаборація з РФ більшу частину століття не могла пройти безслідно.

Як Росія впливає на рішення Німеччини щодо танків

Політолог зазначає, що Німеччина вимушена бути членом ЄС і НАТО, але покоління еліт виховувалося на певних традиціях і з певною історією. Частина впливових представників політичного істеблішменту Німеччини - це діти батьків, які були дотичні або агентами Штазі.

Ми знаємо, що Радянський Союз вербував і контролював людей на певній частині території. Навіть Ангела Меркель також виховувалася в тих традиціях, хоча німці вважають її хорошим канцлером. Таким чином була сформована певна культура та певні традиції. Давайте згадаємо, яка країна першою спонсорувала комуністичну партію. Володимир Ульянов взяв кошти на фінансування революції в Німеччини. От вам і традиція, яка є збережена.

За словами політолога, сьогодні Німеччина, яка має зробити контрольний постріл в голову РФ, проходить складний психологічний еволюційний шлях.

Тому я ставлюся до цієї історії з огляду на історію та економічні зв'язки. Були проєкти, які готувалися не один десяток років за рахунок дешевих ресурсів та корупції, які були взаємопов'язані з РФ та Німеччиною. Формувалася геополітична гра цієї країни, таким чином Німеччина мала бажання впливати на геополітичні розклади в ЄС та континенті. Має пройти час, щоб німці перейшли в дещо іншу категорію мислення. В Німеччині проживає велика російська діаспора, яка є досить агресивна та має вплив та електоральні настрої. Це теж треба усвідомлювати.

Німеччина вимушена буде зробити контрольний постріл в РФ

Олександр Антонюк переконаний, що США, Британія і Польща дотиснуть канцлера Шольца щодо постачання танків, оскільки йому вже немає куди діватися.

Вже Німеччина буде вимушена робити контрольний постріл в РФ, остаточно розірвавши стосунки з країною терористом. Німеччині доведеться нагадувати відповідальність, тому що вони також дотичні до створення цього режиму. Вони закривали очі на Придністров'я, першу і другу Чеченська війна, війну в Абхазії. Україна - це вже ще один наслідок.

Політолог зазначає, що ті, хто міг дивитися на кілька кроків вперед, прекрасно розумів, що для РФ геополітичною метою було повернути свій вплив на пострадянський простір і це було питанням часу.

У нас війна не за територію, а екзистенційна. Ми розуміємо, що якщо б РФ вдалося реалізувати плани щодо України, далі б вони розкачували НАТО і, очевидно, роль Німеччини була б не на користь колективної безпеки, у мене таке відчуття і оцінки. НАТО б нагадувало Асамблею ООН.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?