Чому погрози РФ на адресу Грузії стосуються України — відповідь експерта
Категорія
Політика
Дата публікації

Чому погрози РФ на адресу Грузії стосуються України — відповідь експерта

Чому погрози РФ на адресу Грузії стосуються України — відповідь експерта
Джерело:  online.ua

Експерт Грузинського центру стратегічного аналізу Гела Васадзе в ефірі online.ua відповів стосовно погроз кремлівських пропагандистів на адресу Грузії та пояснив, чому ці погрози насправді адресуються у бік України.

Джерело: ютуб-канал  online.ua

Що стоїть за погрозами кремлівських пропагандистів на адресу Грузії 

Васадзе зазначив, що кремлівська пропаганда не могла не скористатись початком протестів у Грузії і у своїх погрозах відігралась по повній.

Стосовно заяв пропагандистки Симоньян, то це більше не про Грузію, а про Україну. Щоб сказала ця кремлівська пропагандистка ще 2 роки тому. Вона б сказала, що якщо Грузія буде себе погано вести, то у Тбілісі війдуть російські танки. Вони дуже любили ці погрози. Це навіть стало мемом. Однак сьогодні Симоньян цього вже не каже, більш того, підкреслює, що вводити війська ніхто не буде, а ми просто вдаримо по Грузії ракетами. Це означає тільки одно, що наразі вводити Росії вже не має чого, - підкреслив експерт.

Експерт підкреслив, що на кожний російський танк є свій Javelin (ПТРК американського виробництва). Зокрема, Грузія має на озброєнні Javelin.

Яка підтримка США необхідна для забезпечення євроатлантичного курсу Грузії

Васадзе наголошує, що наразі необхідно захистити грузинське суспільство від тих осіб, які наразі перебувають на керівних посадах у державі.

Якщо ці люди спробують заважати руху Грузії у євроатлантичний простір, необхідно вводити санкції. Санкції показали себе дуже ефективною зброєю. Наразі після застережень щодо ймовірності введення санкцій з боку США та ЄС спостерігається вже певний розкол у правлячій партії Грузії "Грузинська мрія". Вже є інформація, що перших 6 депутатів можуть покинути правлячу коаліцію, що зумовить необхідність зміни уряду, - підкреслив експерт.

Експерт зазначає, що ці 6 депутатів, які вирішили покинути правлячу коаліцію, є дуже впливовими людьми і потрапляння під санкції загрожує їм серйозними неприємностями.

Васадзе підкреслив, що грузинська еліта тісно пов'язана із Заходом і ніхто навіть подумати не хоче про загрозу санкцій.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?