Що насправді може змотивувати українців повернутися з-за кордону — пояснення Віталія Кіма
Категорія
Україна
Дата публікації

Що насправді може змотивувати українців повернутися з-за кордону — пояснення Віталія Кіма

Що насправді може змотивувати українців повернутися з-за кордону — пояснення Віталія Кіма
Джерело:  online.ua

На переконання очільника Миколаївської ОВА Віталія Кіма, Україна втратить дуже багато можливостей для успішного відновлення та розвитку, якщо наші громадяни не захочуть повертатися на батьківщину. Саме тому вкрай важливо зробити все можливе, щоб українці мали бажання долучитися до розбудови держави після перемоги у війні.

Джерело:  ютуб-канал online.ua

Що може змотивувати українців повертатися з-за кордону

Віталій Кім звертає увагу на те, що кожна людина різна, має різні таланти та здібності, які були б дуже корисними у процесі відбудови країни після воєнних дій.

Є люди, до прикладу, дуже інтелектуальні, які будуть влаштовуватися за кордоном — це їхнє життя. І ми втратимо свій інтелектуальний потенціал. Виїжджають фахівці, які можуть заробляти за кордоном. Насамперед, це великі втрати для України, і, на мою думку, ми не можемо казати: “Повертайся, бо ти українець, ти поганець, втік на совість.” Ні, ми повинні створити умови, в які їм захочеться повертатися, і тут буде краще, ніж там. Ну, там, за кордоном, не дуже добре насправді, а в нас краще. Коли закінчиться війна, коли будуть гарантії безпеки, судова реформа — люди зможуть почуватися вільними і незалежними.

Як вважає Віталій Кім, одне з головних завдань влади – створити такі умови, щоб люди самі захотіли повернутися.

Глава Миколаївської ОВА жартома зазначає, що українцями, які будуть повертатися додому після перемоги, також бажано взяти з собою друзів-іноземців, які допоможуть повернути нашу батьківщину до повноцінного життя.

Я маю надію, що люди повернуться, відбудують, але ми маємо створити їм умови.

Чи повернуться чоловіки, які ще до війни виїхали за кордон

За словами Віталія Кіма, він чудово розуміє мотивацію українських чоловіків, які вирішили рятувати себе та свої родини.

Я гадаю, що всяко буває, всім страшно, всі виїжджають — це нормально. Але якщо ти хочеш змінити щось, то це треба починати робити уже зараз... Вважаю, що потрібно повертатися лише тим чоловікам, хто хоче щось робити. Повертатися, щоб там щось поганого про вас не казали, не потрібно, бо воно не принесе користі.

Очільник Миколаївської ОВА переконаний у тому, що люди, які повертатимуться не заради відбудови України, а лише заради того, щоб їх не критикували, можуть лише нашкодити, оскільки у них немає щирого бажання допомогти своїй батьківщині знову стати на ноги.

Вони будуть якраз розповідати про те, що там мовне питання і таке інше. Якщо вони хочуть справді працювати, то роботи дуже багато, абсолютно різної. На фронті, якщо у тебе є вища освіта, то це теж добре. Вміння планувати, вміння ризики перераховувати – це все потрібно. На економічний фронт – будь ласка, працювати, робити – будь ласка. Аби було бажання. Якщо бажання немає, то їхати не потрібно.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?