Чому Україна не може вести мирні переговори з Путіним — відповідь Кулеби
Категорія
Політика
Дата публікації

Чому Україна не може вести мирні переговори з Путіним — відповідь Кулеби

Чому Україна не може вести мирні переговори з Путіним — відповідь Кулеби
Джерело:  online.ua

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Київ не може вести мирні переговори з президентом РФ Владіміром Путіним, оскільки тому не можна довіряти.

Джерело: NHK

Чому Україна не може вести мирні переговори з Путіним

За його словами, Путіну не можна довіряти, тому що навіть якщо він дасть слово, немає жодної гарантії, що він його не порушить.

Він не та людина, з якою можна серйозно про щось домовлятися. Якщо ви вважаєте, що ви успішно домовилися з ним, то ви піддаєте себе небезпеці нападу з його боку, – зазначив Кулеба.

 На думку очільника українського зовнішньополітичного відомства, чим успішнішою буде Україна на полі бою, тим більше Росія буде готова до переговорів, однак він не бачить вікна для переговорів з РФ найближчим часом.

Якщо ми хочемо існувати як нація, якщо ми хочемо вижити, ми повинні перемогти, чого б це не коштувало, – переконаний Кулеба.

Глава МЗС України також висловив розчарування нещодавньою критикою з боку західних країн щодо того, що наступ України не відповідає очікуванням.

Він додав, що той, хто сидить у кріслі і коментує темпи наступу, не повинен говорити українським солдатам, що вони занадто повільні, адже вони вмирають у цій боротьбі та заслуговують на повну повагу.

В ОП назвали наслідки мирних переговорів із РФ для Європи

За його словами, Росія є прикладом класичного окупанта, який має на меті знищити все цивільне населення та захопити територію. Якщо зараз заохотити противника переговорами, тоді це буде схваленням наступного етапу війни.

Якщо зупинити війну тим, що ти сядеш за стіл переговорів, як це було у 2014 році, залишивши за Росією частину окупованих територій, це значить, що ти хочеш перенести війну на наступні роки, на наступні покоління, і при цьому війна буде набагато масштабнішою, — йдеться в повідомленні.

У поточній війні, зазначив Подоляк, не може бути компромісів, адже Москва не налаштована дотримуватися мирних ініціатив. Ба більше, навіть якщо зараз почати переговори про припинення війни, обстріли міст України продовжаться і Росія може почати атакувати інші країни.

Для Європи і демократичного світу сьогодні фінансувати оборону України набагато дешевше, ніж завтра мати справу з розлюченою Російською Федерацією, яка не пройшла через політичну трансформацію. Якщо сьогодні війна буде закінчена несправедливо, як це було зроблено у 2014 році, завтра Європа витрачатиме набагато більше на власну безпеку, ніж сьогодні коштує вся військова підтримка України, — підсумував Михайло Подоляк.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?