Чорногорія екстрено повідомила про найсерйознішу атаку на країну
Категорія
Світ
Дата публікації

Чорногорія екстрено повідомила про найсерйознішу атаку на країну

Чорногорія екстрено повідомила про найсерйознішу атаку на країну
Джерело:  online.ua

11 вересня глава Чорногорії Міло Джуканович назвав останні події в країні, повязані із інтронізацією сербського митрополита, найсерйознішою атакою на чорногорську державу з боку "сербського світу" за підтримки РФ. Окрім того, він припустив, що чорногорцям доведеться "йти в ліс", щоб захищати свою державу.

Джерело: "Балканський оглядач"

Президент Чорногорії заявив про "найсерйознішу атаку на державу"

"Наразі ми переживаємо найагресивніший напад великосербського націоналізму на чорногорську державу та чорногорську ідентичність у нашій новітній історії. За часів Мілошевича цього не було", - наголосив Джуканович.

Президент країни не приховує, що вбачає в останніх подіях загрозу для громадянського, світського характеру держави, її європейської перспективи та навіть виживання.

"Як і очікувалося, національна ідентичність Чорногорії спочатку проблематизується. Тому що якщо немає чорногорців - немає необхідності в незалежній Чорногорії", - каже політик.

На його думку, головна причина нинішньої атаки - важливість збереження Чорногорії в рамках "сербського світу".

"Без Чорногорії проект Великої Сербії назавжди мертвий... (Нинішній) уряд Чорногорії - це служба Церкви Сербії, яка є інструментом для реалізації проекту Великої Сербії, що є офіційною державною політикою Белграда. А Сербія - це політична безпекова та інформаційна база для реалізації російських геополітичних інтересів на Балканах", - додав глава держави.

Журналісти також поцікавилися у президентка країни, чи не думає він, що наразі Чорногорія знаходиться на межі можливого конфлікту, той відповів: "Я колись образно сказав, що ми будемо захищати Чорногорію, якщо буде потрібно, пішовши в ліс. Після останніх подій на Цетиньє я ще більш схиляюся до такої думки".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?