Чи може Путін застосувати ядерну зброю у разі поразки в Україні — пояснення РНБО
Категорія
Україна
Дата публікації

Чи може Путін застосувати ядерну зброю у разі поразки в Україні — пояснення РНБО

Володимир Путін
Джерело:  The Times

За словами секретаря РНБО Олександра Литвиненка, кремлівський диктатор Володимир Путін може віддати наказ щодо застосування ядерної зброї у разі загрози остаточної поразки окупаційної армії РФ в Україні. 

Головні тези:

  • Путін може віддати наказ щодо застосування ядерної зброї у разі загрози поразки окупаційної армії РФ в Україні за словами секретаря РНБО
  • Можливе тривожне збільшення кількості ядерних боєголовок у світі через загрозу застосування ядерної зброї Росією та Китаєм
  • За даними аналітиків, Китай розширює свій ядерний арсенал швидше за інші країни, що викликає занепокоєння
  • Наразі світ переживає один з найнебезпечніших моментів в історії людства щодо ядерної безпеки
  • Діючі ядерні боєголовки продовжують зростати в світі, що є причиною серйозного занепокоєння та вимагає пильного контролю

Путін може застосувати ядерну зброю у разі поразки в Україні

Ми не можемо нічого виключати, якщо Росія опиниться на межі катастрофічної поразки, - пояснює Литвиненко.

За його словами, поразка окупаційної армії РФ у розв’язаній Кремлем злочинній війні проти України може призвести до розвалу фронту, масового дезертирства російських військових і масштабних протестів у Москві.

При цьому секретар РНБО зазначив, що Путін ймовірно не наважиться використати ядерну зброю доти, поки його злочинна армія зберігає перевагу у війні проти України.

Литвиненко припустив, що навіть в умовах загрози поразки окупаційної армії РФ в Україні кремлівський диктатор віддасть наказ щодо застосування тактичної ядерної зброї.

На думку секретаря РНБО, це, скоріш за все, спровокує початок Третьої світової війни.

Литвиненко підкреслив, що поразка армії РФ в Україні не призведе до автоматичного використання Росією ядерної зброї, оскільки Путін може спробувати переконати росіян, що поразка насправді нібито є “перемогою”.

Західні аналітики попереджають про погіршення ситуації із ядерною безпекою

Як зазначає видання Bloomberg із посиланням на аналітиків Стокгольмського міжнародного інституту досліджень проблем миру, у найближчі роки ймовірно буде зафіксовано тривожне збільшення кількості ядерних боєголовок разом з ракетами та літаками у всьому світі.

Оскільки Росія продовжує погрожувати західним країнам застосуванням ядерної зброї, а Китай, ймовірно вперше привів зброю масового знищення в стан високої бойової готовності, кількість ядерних боєголовок у світі зросла до 3 тис 904 одиниць.

Хоча загальна кількість ядерних боєголовок у світі продовжує падати, оскільки зброя часів холодної війни поступово демонтується, на жаль, ми продовжуємо спостерігати щорічне збільшення кількості діючих ядерних боєголовок. Схоже, що ця тенденція продовжуватиметься і, ймовірно, прискориться в найближчі роки, і це викликає занепокоєння, - зазначає директор Інституту Ден Сміт.

Він підкреслив, що наразі світ переживає один з найнебезпечніших моментів в історії людства.

За даними інституту, Китай розширює свій ядерний арсенал швидше, ніж будь-яка інша країна, проте майже в усіх державах, що мають ядерну зброю, є або плани, або значний поштовх щодо збільшення ядерних сил.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?