Чи варто Україні хвилюватись за військову допомогу на тлі війни в Ізраїлі — відповідь Буданова
Категорія
Україна
Дата публікації

Чи варто Україні хвилюватись за військову допомогу на тлі війни в Ізраїлі — відповідь Буданова

Кирило Буданов

За словами керівника Головного управління розвідки Міноборони Кирила Буданова, наразі є низка певних умов, за яких Україні не варто буде хвилюватись щодо військової допомоги на тлі бойових дій в Ізраїлі. 

Що необхідно для збереження військової підтримки України західними партнерами на тлі війни в Ізраїлі

Глава ГУР зазначив, що Україні не слід буде хвилюватись, зокрема, щодо військової допомоги з боку західних партнерів, у разі, якщо розв’язаний терористами палестинського угруповання ХАМАС конфлікт проти Ізраїлю вичерпає себе протягом кількох найближчих тижнів.

Однак Буданов попередив, що все може змінитись у разі, якщо бойові дії в Ізраїлі затягнуться на тривалий час.

Значна кількість українців перебуває в Ізраїлі і кілька сотень людей в Секторі Гази – це велика проблема. Днями була вивезена в Україну група дітей з підконтрольної Ізраїлю території

Що стосується вивезення українців з Сектора Гази, то всі намагаються вирішити це питання. За його словами, воно стоїть у пріоритеті у президента, як і постачання озброєння.

Він докладає максимум зусиль, щоб, перше, врятувати всіх наших людей, і друге, щоб безпекова допомога Україні ніяк не зменшилася

Чи причетна Росія до нападу ХАМАС на Ізраїль

Буданов також підкреслив, що у нападі ХАМАС на Ізраїль чітко видно російський слід.

За його словами, розвідці відомо, що трофейна зброя з України росіянами передавалася угрупованню ХАМАС.

Здебільшого мовиться про піхотне озброєння. Водночас достеменно не відомо, чи передавали щось "Хезболлі".

Також він зробив акцент на використанні FPV-дронів проти бронетехніки. За його словами, так воюють в Україні, але аж ніяк не на Близькому Сході. Така тактика просто не притаманна цьому регіону.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?