Чи запросять Україну в НАТО на саміті у Вашингтоні — оцінка посла США
Категорія
Політика
Дата публікації

Чи запросять Україну в НАТО на саміті у Вашингтоні — оцінка посла США

Джуліана Сміт
Джерело:  Reuters

Посол США в НАТО Джуліанна Сміт заявила, що не очікує на запрошення України до Альянсу на майбутньому саміті у Вашингтоні. 

У США не очікують запрошення України до НАТО під час саміту у Вашингтоні

Що стосується саміту цього літа, я не очікую, що Альянс надасть запрошення на цьому етапі, - заявила Сміт.

За її словами, за результатами саміту у Вільнюсі минулого року США та партнери по НАТО наполегливо працювали над реалізацією низки заходів і допомагали Україні реалізувати реформи, які наблизять Київ до євроатлантичної інтеграції.

Сміт пояснила, що наразі ключові зусилля спрямовані на допомогу Україні заради перемоги у розв’язаній Росією злочинній війні.

І ми продовжуємо приділяти першорядну увагу підтримці їх у поточній боротьбі та забезпеченню того, щоб вони могли здобути перемогу на полі бою, - зазначила американський дипломат.

Що ще кажуть у США стосовно України

Лідер більшості демократів у Сенаті США Чак Шумер після схвалення запиту на фінансування допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню у розмірі 95 млрд доларів зазначив, що прийняття цього рішення свідчить про непохитне збереження американського лідерства.

Це була довга ніч, довгі вихідні та довгі кілька місяців, але настав новий день – і наші зусилля були більш ніж варті того. Сьогодні ми стали свідками ухвалення одного з найбільш історичних і важливих законопроєктів, які коли-небудь проходили через Сенат, - підкреслив Шумер.

США зробить так, щоб російський диктатор Володимир Путін пошкодував, що поставив під сумнів американську рішучість

І ми даємо зрозуміти іншим, таким як лідер Китаю Сі Цзіньпін, не тестувати нашу рішучість. І ми також надсилаємо чіткий двопартійний сигнал нашої рішучості нашим союзникам по НАТО, - наголосив Шумер.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?