Ціна біткоїна сягнула понад 47 тис дол вперше за останні 20 місяців
Категорія
Технології
Дата публікації

Ціна біткоїна сягнула понад 47 тис дол вперше за останні 20 місяців

біткоїн
Джерело:  Bloomberg

Станом на ранок 9 січня вартість головної криптовалюти біткоїна піднялася вище 47 тисяч доларів. Що важливо розуміти, це сталося вперше з квітня 2022 року.

Біткоїн знову стрімко росте: перші подробиці

Згідно з даними інформаційної агенції Bloomberg, американські регулятори мають намір схвалити біржові фонди, які вперше інвестують безпосередньо в цифрові активи.

До цього рішення їх підштовхнув шалений ріст біткоїна, який підскочив аж на 6,2% до 47 007 доларів.

Курс біткоїна
Фото: скриншот

Як зазначають аналітики, це є найбільшим внутрішньоденним зростанням з 15 листопада 2023 року.

Окрім того, наголошується, що торік головна криптовалюта виросла майже на 160% в очікуванні, що Комісія з цінних паперів і бірж США схвалить заявки.

Як відомо, у листопаді 2021 року токен досяг історичного максимуму в майже 69 тис дол.

Що спровокувало шалений ріст біткоїна

Як вважає співзасновник і головний операційний директор криптохедж-фонду Alt Tab Capital Грег Моріц, здорожчання головної криптомонети майже напевно є відповіддю на дуже високу ймовірність того, що незабаром відбудеться спотове схвалення ETF.

Інші невеликі криптовалюти подорожчали найбільше: Ethereum зріс приблизно на 3,8%, а Cardano, Solana's SOL і Polkadot – на 7-9%.

Що важливо розуміти, саме на біткоїн припадає трохи більше половини ринкової капіталізації криптовалюти в 1,7 трильйона дол.

Акції так званих криптокомпаній переважно подорожчали. Coinbase Global, найбільша криптовалютна біржа США, зросла приблизно на 2,3%, а майнери Bitcoin Marathon Digital і Riot Platforms виросли більш ніж на 7%.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?