Чому армія РФ довгий час не завдає ракетних ударів з кораблів — відповідь ВМС України
Категорія
Україна
Дата публікації

Чому армія РФ довгий час не завдає ракетних ударів з кораблів — відповідь ВМС України

Корабель

Велика пауза у використанні російських ракет Чорноморським флотом РФ склалася тому, що зараз ворог зіштовхнувся із проблемою відсутності логістики.

Пауза у запуску російських ракет з кораблів

Російські загарбники були змушені передислокувати ракетоносії з тимчасово окупованого Криму до Новоросійська. Однак там немає можливості вантажити крилаті ракети "Калібр" на борт суден для завдання ударів.

Про це повідомив представник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

Офіцер зазначив, що необхідна для навантаження ракет логістика і для обслуговування кораблів російського Чорноморського флоту залишається в окупованому Севастополі.

Ви спостерігаєте таку велику паузу у використанні ракет, бо зараз ворог зіштовхнувся із проблемою відсутності логістики, – пояснює Плетенчук.

У ВМС звертають увагу, що інтервенти не можуть завантажувати ракети типу "Калібр" у російському місті Новоросійськ. І доки така проблема у противника не буде вирішена, завдавати ударів з моря загарбники не можуть.

Або їм потрібно переходити до Севастополя, щоб зарядитися. А це для них небезпечно, – каже Плетенчук.

Також він додав, що російські війська продовжують накопичувати ракети для атаки по Україні - цим також пояснюються "паузи", які росіяни змушені витримувати між своїми ударами, адже швидко постачати таке озброєння у потрібній кількості ОПК РФ не в змозі.

Удари по російських кораблях

Минулого тижня ЗСУ провели кілька успішних операцій зі знищення російських кораблів у Чорному морі.

Так, 4 листопада Сили оборони вдарили по суднобудівному заводу "Залив" у Криму. Внаслідок атаки був пошкоджений носій "Калібрів" корвет "Аскольд", який окупанти збиралися спустити на воду та ввести до складу Чорноморського флоту у грудні цього року.

В Управлінні стратегічних комунікацій апарату головнокомандувача ЗСУ показали фото наслідків. Кадри показали, що Сили оборони завдали значних пошкоджень ворожому кораблю "Аскольд". За наявною інформацією, російський корабель зазнав значних пошкоджень і, можливо, не підлягає ремонту.

Крім того, 10 листопада розвідники ГУР провели успішну спецоперацію у Криму. У селищі Чорноморське були уражені два малі десантні кораблі, втрати в особовому складі росіян уточнюються.

Пізніше в ГУР підтвердили, що 10 листопада було проведено операцію з використанням надводних дронів. Один корабель старішого проекту 1176 "Акула", інший новіший – проекту 11770 "Серна" пішли на дно.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?