Чому Путін досі не звільнив Герасимова — відповідь Буданова
Категорія
Світ
Дата публікації

Чому Путін досі не звільнив Герасимова — відповідь Буданова

Герасимов
Джерело:  The Telegraph

Очільник Головного управління розвідки Кирило Буданов дав нове інтерв'ю. Він розповів цікаві деталі щодо Валерія Герасимова – начальника російського Генштабу.

Хто може замінити Герасимова: думка Буданова

Герасимов має кілька особистих рис, серед яких важливе місце займає стратегічна витримка. Ви правильно згадали: багато разів він стояв майже за крок від звільнення. Можна сказати, вже був звільнений. Але завжди знаходив вихід із ситуації, – пояснив головний розвідник України.

Глава ГУР констатував: зараз серед російського генералітету не бачить заміни Гєрасимову. Така живучість начальника російського генштабу пояснюється просто.

Він один з небагатьох, хто може змусити інших генералів працювати. У цьому, на мій погляд, є вся його сила та незамінність.

Кирило Буданов

Кирило Буданов

Керівник ГУР

Інші заяви Буданова в інтерв'ю The Telegraph

Під час війни ГУР максимально збільшило свої бойові підрозділи. Найбільше людей з'явилося в бойових, оперативно-бойових підрозділах і в технічній розвідці. Значно підсилили і кіберрозвідників.

Агентура під час війни не тільки здобуває інформацію, а й здійснює "спеціальні активні заходи". Якби не вона, Україна б не змогла підготуватися до повномасштабного вторгнення, адже самих даних радіоелектронної, радіотехнічної або кіберрозвідки замало.

Звісно, нам допомагають і західні партнери. Ми не все можемо охопити своєю технікою, тож дані про запуски ракет з не доступних Україні рубежів критично важливі. Така допомога є неоціненною.

Ми допомагаємо партизанським угрупованням, які діють на території РФ, підтримуємо їх, взаємодіємо з ними, інколи висловлюємо свої прохання або ставимо певні завдання. Але це не таке масове явище, як інколи здається, – підсумував Буданов.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?