Cуд визнав Дональда Трампа винним у шахрайстві
Категорія
Світ
Дата публікації

Cуд визнав Дональда Трампа винним у шахрайстві

Cуд визнав Дональда Трампа винним у шахрайстві
Джерело:  online.ua

Суд Нью-Йорка ухвалив рішення щодо колишнього американського лідера Дональда Трампа — зазначається, що останній міг скоїти шахрайство, пов’язане з перебільшенням своїх статків у фінансовій звітності з метою отримання більших і вигідніших кредитів.

Джерело: Bloomberg

Трампа визнали винним у шахрайстві: що це означає

Варто звернути увагу на те, що ця справа порушена не лише проти самого Трампа, а й проти його дітей – Дональда Трампа-молодшого, Іванки й Еріка Трампів, а також керівництва бізнес-імперії Трампа Trump Organization.

Рішення судді, яке в американській правовій термінології має назву summary judgement, задовольняє попереднє клопотання генпрокурорки Нью-Йорку і дає зелене світло для притягнення Трампа до відповідальності в подальшому судовому процесі, який почнеться 2 жовтня.

Що важливо розуміти, шахрайство є одним із семи звинувачень, які висунула проти експрезидента США генеральна прокурорка штату Нью-Йорк Летиція Джеймс, а це означає, що далі суд буде розглядати й інші.

Насамперед йдеться про звинувачення у фальсифікації ділових документів і складання неправдивих фінансових звітів, а також вимогу про відшкодування збитків.

Що відомо про розслідування щодо бізнес-імперії Трампа

Як уже згадувалося раніше, про розслідування щодо бізнес-імперії колишнього очільника Білого дому Дональда Трампа вперше стало відомо ще 4 роки тому після того, як The New York Times опублікувало розслідування про його шахрайство з податковою звітністю.

У матеріалі ЗМІ йшлося про те, що бізнес Трампа не декларував прибутків і, як наслідок, не платив податки до бюджету штату Нью-Йорк, де зареєстрований.

Трамп продовжує відкидати усі звинувачення.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?