Данілов озвучив невтішний прогноз щодо Криму внаслідок підриву Каховської ГЕС
Категорія
Україна
Дата публікації

Данілов озвучив невтішний прогноз щодо Криму внаслідок підриву Каховської ГЕС

Данілов озвучив невтішний прогноз щодо Криму внаслідок підриву Каховської ГЕС
Джерело:  online.ua

За словами секретаря РНБО Олексія Данілова, внаслідок підриву злочинною армією РФ Каховської ГЕС окупований Росією Крим на багато років залишиться без прісної води і втратить будь-які шанси на подальший розвиток.

Джерело: інтерв'ю Данілова журналісту Андрію Цаплієнку

Крим на довгі роки може залишитись без прісної води 

Данілов підкреслив, що тільки після деокупації Україною півострова стане можливим відновлення водопостачання з України до Криму.

Ми ще в грудні-листопаді минулого року писали про те, що росіянам кримчани зовсім не потрібні, і вони рано чи пізно ухвалять рішення щодо підриву цієї дамби, і тоді Крим найближчим часом залишиться без води. Якщо зараз у них ніяких туристичних курортних сезонів не буде відбуватися, не буде великого споживання води, - зазначив секретар РНБО.

Він також зазначив, що Крим не буде розвиватися д тих пір, поки не буде побудована нова дамба.

Через короткий проміжок часу буде величезною проблемою для розвитку Криму наявність там питної води в достатніх обсягах. Це ставить хрест на розвитку Криму на найближчі 3-5-7 років, поки не буде побудована нова дамбу, щоб все це відновити. Але це вже точно буде наш рідний український Крим, - пояснив Данілов.

Що наразі відбувається у зоні підтоплення в районі Каховської ГЕС  

За інформацією керівника Харківської ОВА Олександра Прокудіна, наразі в регіоні залишаються підтопленими 32 населених пункти. Протягом ночі рівень води впав ще на 26 сантиметрів.

Підтопленими залишаються 32 деокупованих населених пункти. У воді - 3784 оселі, вода потроху відступає. На ранок її рівень становить 4 метри 19 сантиметрів. За ніч він знизився на 26 сантиметрів. На правобережжі евакуйовані 2 тис 716 осіб, - повідомив Прокудін.

Ситуація на Лівобережжі, на жаль, позитивної динаміки не має. Швидкість спаду води зменшилась, а евакуація цивільних провалена. Російські окупанти відбирають у людей човни, щоб самостійно відплисти з постраждалих районів.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?