Данілов заявив про необхідність РФ самостійно демонтувати незаконний Кримський міст
Категорія
Політика
Дата публікації

Данілов заявив про необхідність РФ самостійно демонтувати незаконний Кримський міст

Данілов заявив про необхідність РФ самостійно демонтувати незаконний Кримський міст
Джерело:  online.ua

Секретар РНБО Олексій Данілов зазначив, що Кремль має самостійно демонтувати незаконно збудований на анексованій українській території Кримський міст. 

Джерело: "НВ"

Данілов вимагає від Кремля демонтувати Кримський міст

Секретар РНБО наголосив, що в України не має ніяких документів стосовно Кримського мосту. Взагалі незрозуміло, на яких підставах РФ збудувала його на окупованих українських територіях.

Якщо ви хочете щось збудувати на території нашої країни, ви повинні пройти певні реєстраційні процедури - погодити проект, подивитися, наскільки це доречно чи недоречно. Наша країна жодного дозволу на таке будівництво нікому не надавала. Якщо перейти на російську мову, це так званий самострой, а згідно з нашими законами, цей самострой вони повинні прибрати за власний рахунок. Рано чи пізно це станеться, - наголосив Данілов.

Між тим кремлівські урядовці вже повідомили, що ремонт пошкодженого Кримського мосту має бути завершений до липня 2023 року.

ряд РФ призначив ООО "Нижнеангарсктрансстрой" єдиним виконавцем закупівель робіт з проектування та відновлення (капітального ремонту та (або) реконструкції) зруйнованих елементів транспортної та інженерної інфраструктури Кримського мосту в акваторії Керченської протоки.

Згідно з документом, "граничним терміном, на який укладаються державні контракти на виконання робіт", є 1 липня 2023 року.

Кримський міст, показовий проект правління президента Росії Володимира Путіна, було пошкоджено внаслідок вибуху, відповідальність за який Росія поклала на Україну. Деякі українські чиновники схвалили інцидент, але Київ не взяв на себе відповідальність.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?