Кремль робить Міноборони РФ цапом-відбувайлом за вибух на Кримському мосту — ISW
Категорія
Світ
Дата публікації

Кремль робить Міноборони РФ цапом-відбувайлом за вибух на Кримському мосту — ISW

Кремль робить Міноборони РФ цапом-відбувайлом за вибух на Кримському мосту — ISW
Джерело:  online.ua

За даними ISW, пошкодження Керченського мосту ймовірно не порушить російські наземні лінії зв’язку з Кримом, а лише уповільнить їх на деякий час. Також Кремль продовжує виставляти Міністерство оборони Росії цапом-відбувайлом за вибух на Керченському мосту.

Джерело: ISW

Вибухи на Керченському мосту не порушать зв’язку РФ з Кримом

Американський інститут вивчення війни зазначає, що вибух на Кеченського мосту не порушить назавжди критичні російські наземні лінії зв’язку з Кримом, але його наслідки, ймовірно, на деякий час посилять тертя в логістиці Росії.

Зруйнована смуга автомобільного мосту обмежуватиме пересування російських військових, доки її не відремонтують, що змусить деякі російські сили певний час покладатися на поромне сполучення. Ймовірно, російські сили все ще зможуть транспортувати важку військову техніку залізницею, - зазначили там.

Також аналітики припускають, що Кремль, ймовірно, продовжує виставляти Міністерство оборони Росії цапом-відбувайлом за вибух на Керченському мосту та інші невдачі російської армії, щоб відвести провину від Путіна.

Деякі російські мілітарні блогери вперше висловили Критику щодо Путіна, зазначивши, що якщо Путін не вживе заходів у відповідь на вибух Керченського мосту, це «буде прийнято за слабкість самого президента».

Інший мілблогер зазначив, що для Кремля лицемірно закликати росіян об’єднатися за Путіна, якщо він не в змозі коментувати значні події, такі як затоплення Москви, обмін полоненими, включно з бійцями «Азовсталі», або крах харківського фронту.

Головне управління військової розвідки України повідомило, що Кремль затримав та заарештував невказаних військових і наказав підрозділам елітного окремого оперативно-цільного відділу імені Дзержинського увійти до Москви 8 жовтня.

Мілблогери, які прихильні до групи Вагнера, стверджують, що Кремль замінив міністра оборони Росії Сергія Шойгу та начальника Генштабу генерала армії Валерія Герасимова нібито на Тульського губернатора Олексія Дюміна та заступника головнокомандувача сухопутними військами генерал-лейтенанта Олександра Матовнікова. Наразі ISW не може незалежно перевірити жоден з цих звітів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?