Данія звинуватила Фарерські острови у розміщенні кораблів РФ із озброєнням
Категорія
Світ
Дата публікації

Данія звинуватила Фарерські острови у розміщенні кораблів РФ із озброєнням

Данія звинуватила Фарерські острови у розміщенні кораблів РФ із озброєнням
Джерело:  online.ua

За словами депутата парламенту Данії Мартіна Лідегора, влада Фарерських островів могла надавати дозвіл на вхід до портів російським рибальским суднам із військовим обладнанням на борту.

Джерело: Wiadomości

Що відомо про російські кораблі із військовим обладнанням на Фарерських островах 

Зазначається, що щонайменше 2 російських рибальских судна "Ліра" та "Естер", які прибули з Фарерських островів до Норвегії, перевозили на борту військове радіообладнання.

Наразі представники розвідки Норвегії намагаються знайти авторів документального розслідування цього інциденту, який вже отримав назву "Війна тіней".

Відповідно до матеріалів розвідки, в період з 2015 по 2022 рік, зазначені російські кораблі більше 200 разів заходили у порти Фарерських островів.

Попри введені ЄС санкції, Фарерські острови відмовились розривати багаторічні торгівельні стосунки із Росією і продовжили пускати російські кораблі.

Данія вимагає від Фарерських островів припинити торгівлю з РФ 

Росія намагається спровокувати конфлікт між Фарерськими островами та Данією, тому уряд Данії має реагувати негайно, - зазначає Мартін Лідегор.

Лідер консерваторів Серен Папе Поульсен сказав, що це питання зовнішньої та безпекової політики.

За його словами, Фарерські острови мають негайно закрити порти для російських кораблів.

Угода про рибальство з Росією - це виключно питання Фарерських островів. У мене немає можливості втручатися, але якщо там ведеться шпигунство, Данія також зобов'язана запобігти цьому, - зазначив міністр оборони Данії Троельс Лунд Поульсен.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?