ДБР виявило у посадовців міграційної служби майна на 150 млн грн — відео
Категорія
Україна
Дата публікації

ДБР виявило у посадовців міграційної служби майна на 150 млн грн — відео

ДБР
ДБР

ДБР викрило посадовців міграційної служби, які заробляли на іноземцях, пропонуючи їм свої «послуги». У зловмисників знайшли майна на майже 150 млн грн.

Головні тези:

  • Посадовці міграційної служби Одещини вимагали 20 тис дол хабаря.
  • Під час обшуків ДБР виявило гроші, криптовалюту, коштовності та майно на суму щонайменше 140 млн грн у посадовців, чия законна заробітна плата значно нижча.
  • Керівнику міграційної служби належать записаний на матір будинок, автомобіль вартістю 7 млн грн та інше майно, загальна вартість якого під сумнівом.
  • Необхідні заходи вживаються для відсторонення підозрюваних від посад та конфіскації незаконно нажитого майна.

Працівники міграційної служби Одещини вимагали 20 тис дол у громадянина Молдови

Керівник міграційної служби спільно з підлеглим вимагав у громадянина Молдови 20 тис дол за допомогу уникнути депортації. У чоловіка був анульований паспорт громадянина України, тому його чекала примусова депортація.

Чиновники порадили йому подати до суду апеляцію проти депортації, обіцяли допомогти йому виграти справу та навіть брались підготувати необхідні для суду документи, вплинути на суддю та на інших працівників ДМС, які б представляли позицію установи в суді.

Двом працівникам ДМС повідомлено про підозру у прийнятті пропозиції неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням, вчинене за попередньою змовою групою осіб.

Суд обрав чиновникам запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави керівнику управління – 70 млн грн, співробітнику - 7 млн грн.

ДБР провело обшуки за місцем роботи та проживання посадовців

За місцем роботи та проживання посадовців було проведено обшуки та виявлено гроші, у тому числі криптовалюта, коштовності та майно на суму щонайменше 140 млн грн, вартість якого значно перевищує їхній законний заробіток.

Лише коштовності дружини керівника за попередніми оцінками вартують майже 3 млн грн.

Серед іншого, у керівника міграційної служби виявили записані на його матір елітний будинок у 200 кв. метрів та придбаний торік у салоні автомобіль за 7 млн гривень. У матері посадовця у власності також перебуває багато земельних землянок, інші будинки та магазини.

Відповідно до щорічної декларації за 2023 рік посадовець отримав заробітну плату на загальну суму 345 тис 116 грн.

Вирішується питання щодо додаткової кваліфікації щодо незаконного збагачення.

Наразі вирішуються питання щодо відсторонення підозрюваних від займаних посад та накладення арешту на вилучене під час обшуків майно.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?