Дельфіни у Чорному морі опинились на межі вимирання через війну РФ проти України
Категорія
Україна
Дата публікації

Дельфіни у Чорному морі опинились на межі вимирання через війну РФ проти України

Дельфіни у Чорному морі опинились на межі вимирання через війну РФ проти України
Джерело:  online.ua

Науковці з Польщі та України б'ють на сполох через загрозу зникнення популяції чорноморських дельфінів після початку розв'язаної Кремлем війни проти України.

Джерело:  Польське радіо

Що відомо про загрозу зникнення чорноморських дельфінів 

Матеріали дослідження були опубліковані у виданні Biology Letters. В них зазначається, що перші повідомлення про загибель дельфінів у Чорному морі почали з'являтись після початку розв'язаної Кремлем злочинної війни проти України.

Дослідження було розпочато в травні минулого року. Вони тривали більше трьох місяців.

За результатами досліджень, популяція дельфінів та морських свиней у Чорному морі опинилась на межі існування через проведення великої кількості військово-морських операцій.

Зокрема, велика кількість дельфінів загинула внаслідок травм через вибухи, які військові влаштовують у морі.

Ще однією причиною масової загибелі дельфінів стали морські міни, бої зі злочинною армією РФ за острів Зміїний та обстріли російською армією Одеського порту.

Частина дельфінів також гине через декомпресійну хворобу, оскільки через вибухи занадто рано підіймається на поверхню.

Російські військові вбивають популяцію дельфінів у Чорному морі 

Загрозу для популяції дельфінів, за інформацією вчених, також становлять гідролокатори, які використовують військові для виявлення підводних човнів, наведення торпед і зондування морського дна.

Чергові жертви війни в Україні – дельфіни та морські свині з Чорного моря. За нашими оцінками, лише за три місяці загинуло від 37 тис до 48 тис цих морських ссавців, результати нашого дослідження шокують, - зазначає професор Жешувського університету доктор Ева Венгжин.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?