Дельта-штам майже виключив всі інші варіанти COVID-19 —  ВООЗ
Категорія
Світ
Дата публікації

Дельта-штам майже виключив всі інші варіанти COVID-19 —  ВООЗ

Дельта-штам майже виключив всі інші варіанти COVID-19 —  ВООЗ
Джерело:  online.ua

22 вересня в ВООЗ констатували, що штам Delta практично виключив три інших варіанти COVID-19, що викликають занепокоєння - вони тепер представляють собою крихітну частину із загальної кількості. 

Джерело: пресслужба ВООЗ

«В даний час в обігу знаходиться менше одного відсотка кожного з альфа, бета і гамма-штамів. Насправді переважно по всьому світу поширений саме Delta-штам », - сказала Марія Ван Керхове, технічний керівник ВООЗ щодо COVID-19.

По словам представниці ВООЗ, Delta-штам став більш пристосованим, він найкраще передається і перевершує конкурентів та замінює інші циркулюючі віруси, додавши, що Delta вже виявлено в більш ніж в 185 країнах.

Всі віруси з часом мутують, включаючи SARS-CoV-2, вірус, що викликає захворювання COVID-19.

В кінці 2020 року поява варіантів, які представляють підвищений ризик для охорони здоров'я в глобальному сенсі, спонукало ВООЗ почати характеризувати їх як варіанти, що представляють інтерес, і такі, які викликають найбільше занепокоєння варіанти, що викликають найбільше занепокоєння.

Агентство охорони здоров'я ООН вирішило назвати варіанти на честь літер грецького алфавіту, щоб країни, які першими їх виявили, не піддалися стигматизації.

Крім чотирьох найбільш небезпечних варіантів, є ще п'ять варіантів, які представляють інтерес, але Ван Керхове сказала, що три з них - Eta, Iota і Kappa - в даний час переводяться в контрольовані варіанти.

«Це дійсно пов'язано зі змінами в розповсюдженні і тим, що зазначені варіанти просто програють тим, що провокують найбільшу заклопотаність. Вони просто не приживаються», - сказала вона.

Що відомо про новий тип штаму Дельта

В останні дня серпня в Японії офіційно підтвердили перший випадок нового типу Дельта-штаму коронавірусу, який несе мутацію, аналогічну мутації "Альфа" — штаму.

"Він ніс мутацію L452R, що спостерігається в Дельта -штамі, а також мутацію N501S, яка нагадує мутацію N501Y, що зустрічається в штамі Альфа", - повідомляли тоді японські медики.

Читайте також:

  • Вчені з’ясували, які люди мають "надлюдський" імунітет проти коронавірусу — дослідження.

  • Експерти назвали 4 варіанти продовження пандемії коронавірусу.

  • В США створили термостійкі вакцини проти коронавірусу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?