Демобілізація строковиків. Зеленський вніс у Раду законопроєкт
Категорія
Україна
Дата публікації

Демобілізація строковиків. Зеленський вніс у Раду законопроєкт

Верховна Рада України
Володимир Зеленський

22 лютого глава держави Володимир Зеленський зареєстрував у парламенті законопроєкт про звільнення в запас строковиків після завершення терміну військової служби під час воєнного стану.  

Рада розгляне законопроєкт про демобілізацію строковиків

Картка законопроєкту №11035 зареєстровано на сайті парламенту.

Окрім того, наголошується, що проєкт закону про внесення змін до глави ХІІ "Прикінцеві положення" Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" щодо строків строкової військової служби уже направлений на розгляд комітету.

У пояснювальній записці вказано, що розроблення проєкту закону обумовлено необхідністю забезпечення виконання заходів, пов'язаних зі звільненням у запас військовослужбовців, які вислужили встановлені строки строкової військової служби.

Команда Володимира Зеленського розраховує на те, що реалізація закону надасть можливість звільнити у запас військовослужбовців, які вислужили встановлений строки строкової військової служби.

Законопроєктом пропонується: військовослужбовці строкової служби, строк яких закінчився під час дії воєнного стану та військову службу яких продовжено понад встановлені строки, звільняються з військової служби в запас у строки, визначені указом президента України. Отже, термінів немає. Все буде вирішувати указ Зеленського.

Олексій Гончаренко

Олексій Гончаренко

Депутат ВРУ

Законопроєкт про звільнення в запас строковиків
Фото: скриншот

Демобілізація в Україні. Яка ситуація наразі

Ще у листопаді минулого року секретар РНБО Олексій Данілов офіційно підтвердив, що військовослужбовці строкової служби, термін служби яких вже закінчився, найближчим часом будуть демобілізовані.

За його словами, строковики, в яких закінчився термін служби, однак які хочуть залишитися, зможуть зробити це, уклавши контракт.

Нещодавно глава держави Володимир Зеленський розповів, що під час ставки обговорили питання мобілізації і демобілізації, ротації у ЗСУ, питання щодо строковиків, які були призвані на службу до початку повномасштабної війни з РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?