День зимового сонцестояння став темою Google дудл. Прикмети та прогнози
Категорія
Технології
Дата публікації

День зимового сонцестояння став темою Google дудл. Прикмети та прогнози

День зимового сонцестояння став темою Google дудл. Прикмети та прогнози
Джерело:  online.ua

Сьогодні о 17:59 за Києвом настає найдовша ніч та найкоротший день у році, традиційно його називають Днем зимового сонцестояння. Астрологи переконують, що це один із найбільш оптимальних варіантів, щоб розпочати нову сторінку в житті та розпрощатися з гнітючим минулим, а Google присвятив цій події свій сьогоднішній дудл. 

Джерело: Google

Дзеркальна дата 21.12.

Астрологи здавна вважають цей день дуже важливим та сильним, адже крім факту рівнодення він відбувається у дзеркальну дату 21.12.

Це дзеркальне поєднання нумерологи трактують, як час максимального позитиву. Вам потрібно відкинути всі страхи і зосередитися на своїх цілях, а не на турботах. Вважається, що дзеркальні дати приносять у життя багато приємних подарунків і виконують бажання.

На які знаки зодіаку впливає сонцестояння

Найбільше зимове сонцестояння, за твердженням більшості астрологів, справляє вплив на такі знаки зодіаку, як Овен Рак, Терези і Козероги. Та астрологічна сила цього дня і цієї дати настільки сильна, що не відчути її енавряд чи вдасться і іншим знакам.

Традиції зимового сонцестояння в Україні

  • Пращури українців уявляли собі це день як такий, коли на вулиці міст і сіл виходять злі духи, які прагнуть якнайбільше насититися живою енергією.

  • Зважаючи на це, день вважається дуже містичним та сповненим суперечливою енергетикою

  • Предки вважали цю добу порогом, який слід правильно переступити, щоб Новий рік був легким і вдалим.

  • Щоб Сонце могло набратися сил і якнайшвидше вступило у свої права, люди в селах розпалювали численні багаття.

  • Саме в цей день рекомендується вбирати ялинку, позбавлятися грошових боргів і постаратися закінчити всі важливі справи року, який наближається до завершення.

Подейкують, що для того, аби бажання збулися, те, від чого людина бажає відмовитися, потрібно прописати на листочку, поки на годиннику 12:12 і встигнути знищити записку, розірвавши її на дрібні шматочки.

Концепція відродження богів

Оскільки зимове сонцестояння є поворотною подією в русі Сонця на небі, воно дало привід для повсюдного виникнення концепції народження або відродження богів. У культурі багатьох народів на основі зимового сонцестояння засновані циклічні календарі, святкується відродження року, символ «нових починань», як, наприклад, очищальна традиція Хогманай у Шотландії.

У грецькій міфології боги й богині зустрічали зимове і літнє сонцестояння, в ці дні богу Аїду дозволялося з'являтися на горі Олімп (його царством був підземний світ, і в будь-який інший час йому не можна було звідти виходити).

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?