Держдеп США вимагає в Росії наростити поставки газу через Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

Держдеп США вимагає в Росії наростити поставки газу через Україну

Держдеп США вимагає в Росії наростити поставки газу через Україну
Джерело:  online.ua

Держдепартамент США закликає Росію якомога швидше збільшити поставки газу до країн ЄС через Україну, оскільки запасів палива в європейських країнах може не вистачити для того, щоб перезимувати. Про це в інтерв'ю виданню Bloomberg заявив старший радник Держдепартаменту США з питань енергетичної безпеки Амос Гохштейн.

Джерело: Bloomberg.

«Реальність така, що через Україну прокладено трубопроводи з достатньою пропускною здатністю для постачання газом Європи. Росія неодноразово заявляла, що їй вистачить запасів газу, щоб зробити це, тому, якщо це правда, їй слід зробити це (поставити газ. - ред.) якомога швидше через територію України», - зазначив він.

Гохштейн також висловив занепокоєння щодо відмови «Газпрому» бронювати додаткові обсяги транзиту газу через Україну на жовтень. Він назвав це політичним кроком, пов'язаним з бажанням Росії запустити «Північний потік – 2», сертифікувати який повинен німецький регулятор.

Високі ціни на газ в ЄС спровоковані діями Росії

Нагадаємо, голова «Нафтогазу України» Юрій Вітренко вважає, що Росія шантажує ЄС за допомогою недопоставок газу, щоб протиснути сертифікацію газопроводу.

«Газпром» тепер шантажує всю Європу, кажучи, що «дивіться, ви не отримаєте ці додаткові обсяги, якщо ви не дозволите працювати газопроводу «Північний потік – 2», - зазначив він в одному з інтерв’ю.

Раніше у рекордному зростанні цін на газ в Європі “Газпром” звинуватила і група депутатів Європейського парламенту. Вони вважають, що «Газпром» може використовувати високі ціни на газ в Європі, щоб отримати дозвіл на запуск свого газопроводу «Північний потік-2» до схвалення регулюючими органами Берліна і Брюсселя.

У той же час Путін у відповідь на всі звинувачення заявив, що до безпрецендентного зростання цін на газ призвела «політика європейського регулятора», який робив наголос на біржові механізми у визначенні цін.

Читайте також:

  • Вітренко розповів, скільки часу займе запуск “Північного потоку-2”.

  • В США затвердили нові санкції проти Північного потоку-2 та Росії.

  • В Європарламенті вимагають негайно перевірити Газпром.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?