В США затвердили нові санкції проти Північного потоку-2 та Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

В США затвердили нові санкції проти Північного потоку-2 та Росії

В США затвердили нові санкції проти Північного потоку-2 та Росії
Джерело:  online.ua

У Палаті представників США актуалізували запровадження санкцій проти Північного потоку-2 та російських олігархів і високопосадовців. Поправки такого змісту внесли до проєкту оборонного бюджету США на 2022 рік. Законопроєкт, крім іншого, передбачає надання 300 млн доларів безпекової допомоги Україні. Він містить також пропозиції щодо збільшення присутності військового контингенту країни в сусідніх з Україною Польщі та Румунії.

Джерело:  Голос Америки

Одна із важливих змін – покладене на президента Джо Байдена зобов’язання запровадити санкції проти всіх компаній та осіб, що причетні до планування, будівництва та введення в дію трубопроводу. Також забороняється видача віз та в’їзду в США особам, що мають стосунок проекту, блокування їхньої власності у США.

Варто зазначити, що покарання щодо згаданих осіб мають не лише адміністративний, але й кримінальний характер.

Поправка не дозволяє звільняти від санкцій під будь-якими приводами, що мають стосунок до розвідувальної та правоохоронної діяльності, під приводом національної безпеки та іншими.

“Ще одна поправка, яку схвалив комітет, вимагає від очільників Пентагону та Держдепу подати детальний звіт про фінансові переваги від запуску газопроводу для Росії та про ризики від діяльності Північного потоку-2 для України, європейських партнерів та НАТО" - йдеться у повідомленні.

Продовження санкційної політики щодо РФ

Двопартійна група конгресменів подала на розгляд поправку щодо визначення статусу низки російських високопосадовців та конгресменів у впроваджуваних обмеженнях. Зокрема, йдеться про питання включення до санкційного списку прем’єр-міністра Росії Михаїла Мішустіна, прес-секретаря Володимира Путіна Дмитрія Пєскова, олігархів Романа Абрамовича та Олега Дерипаску, очільника “Газпрому” Олексія Міллера та голову “Роснєфті” Ігоря Сєчіна, російських пропагандистів Володимира Соловйова, Констянтина Ернста, Маргариту Симонян, а також ряд інших впливових російських посадовців та осіб.

Ще одна поправка до проєкту оборонного бюджету США пропонує заборонити американським громадянам купувати чи продавати російські державні облігації на первинному та вторинному ринках. Такі заходи конгресмени пропонують ввести у відповідь на втручання Росії у попередні вибори США.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?