Десятки людей загинули внаслідок зіткнення потягів у Греції
Категорія
Світ
Дата публікації

Десятки людей загинули внаслідок зіткнення потягів у Греції

Десятки людей загинули внаслідок зіткнення потягів у Греції
Джерело:  online.ua

1 березня, в грецькому місті Лариса зіткнулися два потяги. Внаслідок аварії за попередніми даними загинуло 38 осіб.

Джерело: Protothema

Причини та наслідки зіткнення потягів у Греції

Достеменно встановити причини аварії все ще складно. Повідомляється що начальник станції “Лариса” з невідомої причини направив поїзд на спуск, по якому вже рухався інший поїзд. Це викликає недовіру, адже усі шляхи, що з’єднують Афіни з Салоніками, за повідомленнями місцевих ЗМІ, є подвійними.

Пасажирський потяг з номером 62 був знайдений унизу шляхів у бік Афін, тоді як він мав би йти у бік Салонік.

У медіа повідомляють, що відсутність сучасних систем сигналізації та дистанційного керування по всій довжині залізничної осі Афіни-Салоніки може бути причиною трагедії, що призвела до великої кількості жертв.

Було зазначено, що якби світлова сигналізація спрацювала, трагедії можна було б уникнути – водії бачили б червоні сигнали і зупинилися б вчасно.

Фото: twitter.com/mehmetakdag04

Постраждалі та загиблі

За повідомленнями ЗМІ, дані про постраждалих наразі уточнюються.

За попередніми даними, відомо про 38 загиблих. 66 постраждалих госпіталізовано. Шестеро із них перебувають в тяжкому стані. Ще шестеро осіб вважають зниклими безвісти.

Пошукові роботи з визволення пасажирів ведуться рятувальниками та волонтерами. Пошуково-рятувальна операція зосереджена на перших трьох вагонах пасажирського поїзда.

Рубіні Леонтарі, голова судово-медичної служби Лариси, заявила, що робота з ідентифікації тіл дуже складна, оскільки тіла в поганому стані, сім з них обвуглені та розчленовані.

Це жахливо. Зараз це найбільший масштаб трагедії, який бачила Греція, - сказала Леонтарі.

Вона додала, що маленьких дітей серед постраждалих немає, але запевнила, що більшість із них молодь та студенти.

Процес ідентифікації тіл, за словами Леонтарі, буде відкладений, оскільки він займе багато часу. Для ідентифікації деяких тіл потрібно буде зробити тест ДНК.

Читати також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?