Десятки військових літаків КНР знову увійшли у зону ППО Тайваню
Категорія
Світ
Дата публікації

Десятки військових літаків КНР знову увійшли у зону ППО Тайваню

Десятки військових літаків КНР знову увійшли у зону ППО Тайваню
Джерело:  online.ua

Під час проведення чергових військових навчань 28 літаків армії Китаю знову увійшли у зону дії ППО Тайваню. 

Джерело:  Reuters

Що відомо про нове порушення повітряного простору Тайваню літаками КНР

На тлі навчань Міноборони Тайваню відстежило 57 військових літаків та чотири кораблі КНР.

Серед виявлених літаків - винищувачі J-11, J-16, Су-30 та J-10, стратегічні бомбардувальники H-6.

Командування армії Китаю заявило в неділю пізно ввечері, що його сили організували "спільне патрулювання бойової готовності і реальні бойові навчання" в морському і повітряному просторі навколо Тайваню, зосередившись на наземних ударах і морських атаках.

Згідно із заявою Китаю, метою навчань була перевірка спільних бойових можливостей і "рішуча протидія провокаційним діям зовнішніх і сепаратистських сил, що виступають за незалежність Тайваню".

Міністерство оборони Тайваню заявило в понеділок, що за попередні 24 години воно виявило 57 китайських літаків і чотири військово-морських судна, що діяли навколо острова, в тому числі 28 літаків, які залетіли в зону протиповітряної оборони Тайваню.

Деякі з цих 28 літаків перетнули серединну лінію Тайванської протоки, неофіційний буфер між двома сторонами. У числі літаків були винищувачі, а два ядерних бомбардувальники пролетіли на південь Тайваню.

Напруга між країнами зросла у 2022 році після візиту на острів спікера Палати представників США Ненсі Пелосі. Після цього Китай провів військові навчання навколо Тайваню. Останній назвав ці дії імітацією нападу.

У серпні ситуація погіршилася, коли Тайвань відкрив попереджувальний вогонь за китайським БПЛА, а через день - вперше збив китайський дрон.

У жовтні в Китаї заявили, що залишає за собою право застосувати силу для вирішення питання Тайваню.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?