Для війни в Україні. РФ збільшує виробництво некерованих реактивних снарядів
Категорія
Технології
Дата публікації

Для війни в Україні. РФ збільшує виробництво некерованих реактивних снарядів

Снаряд
Джерело:  Defense Express

Мова йде про російський касетний некерований реактивний снаряд у калібрі 80 мм, який є версією С-8. Робота над ним завершилася у 2022 році. З партії у 10 тис половину передадуть у центр підготовки армійської авіації, а ще 5 тис – до діючої бойової бази РФ у Джанкої. 

РФ нарощує виробництво нових некерованих реактивних снарядів С-8КЛ

К 2024 році країна-агресорка має великі плани по виробництву зброї для війни в Україні.

Олег Катков, військовий експерт, головний редактор Defence Express, зазначив, що у планах РФ на наступний рік – випустити 10 тис нових некерованих реактивних снарядів С-8КЛ, з яких 5 тис передаються у Крим

Щодо інформації про плани РФ з виробництва у наступному році 700 крилатих ракет різних типів та 215 тис авіабомб, то мова йде не про замовлення, а про рознарядку боєприпасів по військових частинах у так званих повітряно-космічних силах РФ. І це стосується не всіх бойових частин і складів забезпечення, там йдеться про 19 позицій, які розподіляються по 14 військовим частинам, більшість з яких це склади зберігання, – роз'яснив головний редактор Defence Express.

За його словами, немає мови про 700 крилатих ракет, бо зазначено 125 ракет Х-101 і 404 керованих ракети різних типів, включно з протирадіолокаційними, також Х-59. Там навіть є ракети Х-29ТД, які мають обмежену дальність і не є крилатими. Але це не весь масив.

Там є більш загрозлива інформація, яка стосується позиції відносно передачі 10 тис нових некерованих реактивних снарядів С-8КЛ. Це новий тип, що використовується такими літаками як Су-25, штурмовиками, так і ударними вертольотами. Мова йде про касетний некерований реактивний снаряд у калібрі 80 мм, який є версією С-8. Він був продемонстрований лише у цьому році. Робота над ним завершилася у 2022 році. Було повідомлено про те, що є замовлення. Якраз значення С-8КЛ треба взяти до уваги через те, що з партії у 10 тис передається 5 тис у центр підготовки армійської авіації, а ще 5 тис – у тимчасово окупований Крим, до Джанкою, де розташована діюча бойова база РФ, – заявив Катков.

Аспект у тому, що це касетний некерований реактивний снаряд, який випускається зі стандартних блоків типу Б-8. Його дальність не оголошена, значиться понад 4 км. Заявлена вага – 7,7 кг. Причому снаряд містить близько 20 окремих уламково-кумулятивних елементів.

Олег Катков пояснив, що використання ворогом таких снарядів має низьку точність, але з касетними некерованими снарядами досягається нівелювання малої точності за рахунок площі ураження.

Що зʼясувала британська розвідка щодо російських морських дронів

Як зазначається у зведенні, 27 листопада 2023 року Михайло Даниленко, голова російської фірми КМЗ, оголосив, що їхні дрони пройдуть випробування на війні з Україною з метою налагодити серійне виробництво у 2024 році.

За даними британської розвідки, КМЗ раніше виробляв низку безпілотників, але в останні місяці вони почали просувати свої можливості дронів-камікадзе. Даниленко повідомив, що човен може нести боєприпаси масою до 600 кг.

Військово-морські сили використовували дрони з часів Другої світової війни. Однак сучасні типи кораблів, що нагадують швидкісні катери, начинені вибухівкою, в руках українських сил стали ключовим потенціалом на морі після повномасштабного вторгнення Росії, - зазначають у Міноборони Британії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?