Для чого у Росії ввели терміни "мобілізації" і "воєнного стану" — пояснення експерта
Категорія
Політика
Дата публікації

Для чого у Росії ввели терміни "мобілізації" і "воєнного стану" — пояснення експерта

Для чого у Росії ввели терміни "мобілізації" і "воєнного стану"  — пояснення експерта
Джерело:  online.ua

20 вересня Держдума РФ ввела до кримінального кодексу поняття "мобілізація", "воєнний час" та "воєнний стан". Як вважає правозахисник Марк Фейгін, у такий спосіб команда російського диктатора Володимира Путіна хоче заздалегідь передбачити весь набір покарань на випадок оголошення війни.

Джерело: "24 Канал"

Фейгін пояснив неочікуване рішення Держдуми РФ

За словами експерта, Кремль намагається заздалегідь передбачити весь набір покарань на випадок оголошення війни та загальної мобілізації, якщо люди відмовляться воювати та залишатимуть місця служби й навіть не з'являтимуться до пункту збору.

Ось вони 10 років, як я розумію, передбачають,– зазначив Марк Фейгін.

Він також не приховує, що в цьому контексті його збентежило слово "мародерство".

Дивіться, за мародерство не тільки не карають, вони його заохочують на окупованих територіях. Це така собі "компенсація" за те, що можеш померти, – пояснив правозахисник.

Марк Фейгін звернув увагу на те, що у мародерство загалом залучені всі – від командирів до вищого керівництва.

Але я припускаю, що мародерство передбачається не лише на території України. Вони карних злочинців набирають. Для чого в армію йдуть ці товариші зі зброєю?– зауважив він.

Як стверджує експерт, вони точно не воювати туди йдуть, а пиячити та вживати наркотики. Адже на війну підуть саме засуджені за тяжкі злочини. І всі ці посилення покарань передбачені, зокрема, для них.

На переконання Фейгін, рішення Держдуми РФ - це просто понт команди Путіна.

Однак також можливий сценарій, російський диктатор може застосувати загальну мобілізацію як крайній засіб, щоб радикально збільшити особовий склад і погнати людей як м'ясо на фронт.

Інше питання, що вже пізно, в принципі. Бо, яку б мобілізацію не оголосив, у кращому випадку ти зможеш цих людей, яких набереш, відправити на фронт через місяць – два – три, – підсумував Марк Фейгін.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?