Для обстрілу України РФ планує використовувати берегові ракетні комплекси — ЦНС
Категорія
Світ
Дата публікації

Для обстрілу України РФ планує використовувати берегові ракетні комплекси — ЦНС

Для обстрілу України РФ планує використовувати берегові ракетні комплекси — ЦНС
Джерело:  online.ua

Російські війська перемістили у Брянську область берегові ракетні комплекси "Бал", щоб обстрілювати українські міста.

Джерело: Центр національного спротиву

Для обстрілу України РФ планує використовувати берегові ракетні комплекси

Як повідомляється, установка належить 11-й окремій береговій ракетно-артилерійській бригаді військ чорноморського флоту РФ, що базується в селищі Уташ Краснодарського краю.

Цей дивізіон призначений для ураження кораблів, проте через відсутність відповідних ракет "Бал" отримав таку ж дальність та можливість стрільби по сухопутних цілях, як і береговий ракетний комплекс "Бастіон", що застосовує надзвукову ракету "Онікс".

Для цього на озброєння комплексу стоять ракети Х-35/35У, які пройшли модернізацію у 2021 році й отримали нові можливості, а дальність збільшили з 260 до 500 км.

Береговий ракетний комплекс "Бал"

"Бал" - російський береговий мобільний ракетний комплекс з протикорабельною ракетою Х-35. Комплекс призначений для контролю територіальних вод і проливних зон; захисту військово-морських баз, інших берегових об'єктів та інфраструктури узбережжя; захисту узбережжя на небезпечних напрямках ймовірного висадження десанту. Дальність ураження: 120 км з ракетою Х-35 і 260 км з ракетою Х-35У.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?