До Києва прибули президенти Чехії та Словаччини
Категорія
Україна
Дата публікації

До Києва прибули президенти Чехії та Словаччини

До Києва прибули президенти Чехії та Словаччини
Джерело:  online.ua

28 квітня до України зі спільним візитом прибули президент Чехії Петр Павел та президентка Словаччини Зузана Чапутова.

Джерело: Denik N

До України прихали президенти Чехії та Словаччини

Це перший візит глави чеської держави в Україну з 2013 року. Президент Чехії та президент Словаччини зійшли з поїзда в Києві з двогодинним запізненням лише через кілька годин після російського ракетного обстрілу України.

Павел і Чапутова зустрінуться з президентом України Зеленським і прем’єр-міністром Шмигалем.

Також вони відвідають місця навколо столиці, які постраждали під час окупації. Зокрема вони вже побували в Бородянці на Київщині.

Ми обидва сприймаємо цінність свободи та справедливості. Важко побачити на власні очі, що українці платять за це найдорожчу ціну. Кров і життя власних громадян. У боротьбі з агресором захищає те, що є спільне. Тому ми будемо стояти з ними.

Також запланована зустріч з представниками кримських татар Мустафою Джемілєвим і Рефатом Чубаровим.

Для Павла, який став президентом Чехії в березні цього року, це перший візит в Україну з початку російського вторгнення.

Після обрання, він та Зеленський домовилися, що поїздка в Україну відбудеться разом із Чапутовою, яка раніше вже була в Україні.

Після прибуття на залізничний вокзал міста Немішаєво, за десятки кілометрів на північний захід від Києва, президентів зустріли колишній посол України в Чехії Євген Перебійніс та посол Чехії в Україні Радек Матула.

Кілька чеських політиків вже відвідали Україну після вторгнення Росії. Прем'єр-міністр Петр Фіала поїхав до Києва менш ніж через три тижні після початку російського вторгнення, а в жовтні Київ відвідала частина чеського уряду.

 В Україні також побували міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський та міністр оборони Яна Чернохова.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?